Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Πρέπει να κρατάμε την σοκολάτα στο ψυγείο ή όχι; Οι ειδικοί απαντούν σε ένα φλέγον ζήτημα


Πρόκειται για ένα θέμα που διχάζει ολόκληρες οικογένειες. Πρέπει να κρατάμε την σοκολάτα στο ψυγείο...
ή όχι; 




Πολλοί την προτιμούν με τον έναν τρόπο και πολλοί με τον άλλο. Και πολλές φορές υπάρχουν τσακωμοί του τύπου «Μου χάλασες την σοκολάτα».

Το ζήτημα έρχεται να λύσει ο σκολατοποιός από την Νέα Ζηλανδία, Luke Owen Smith. Σύμφωνα λοιπόν με τον ειδικό, η σοκολάτα δεν πρέπει να μπαίνει ποτέ στο ψυγείο. Για την ακρίβεια, σχεδόν ποτέ.

Όπως δήλωσε στο περιοδικό «Stuff», πως αν κρατάμε τις μπάρες σοκολάτας στο ψυγείο, τότε η σοκολάτα πιο «ανιαρή» και το ψύχος τις αποτρέπει από το να απελευθερώνουν το σύνολο των γεύσεων της.


Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς που αγαπούν την ζεστή σοκολάτα. «Οι ψυχρές θερμοκρασίες επηρεάζουν την γεύση, όσο και οι θερμές». Το «σχεδόν ποτέ» πάντως έχει συγκεκριμένο λόγο. Αν η σοκολάτα είναι τόσο ζεστή και έχεις εξαντλήσει όλες τις άλλες πιθανότητες, τότε, και μόνο τότε, είναι αποδεκτό να την βάλεις στο ψυγείο.

Ο Smith λέει πως πριν την φας πρέπει πάντα να την αφήνεις να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εκτός από την γεύση, φυσικά η αλλαγή στην θερμοκρασία επηρεάζει και την εμφάνιση της. Η διατροφολόγος Belinda Stuart-Moonlight συμφωνεί με τον Smith, με μια εξαίρεση: αν η σοκολάτα εμπεριέχει κρέμα, τότε ίσως χρειαστεί ψυγείο.

Οπότε η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Μην κρατάτε την σοκολάτα στο ψυγείο, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs