Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Βόλος: Όλη η αλήθεια για τον μαθητή που βρέθηκε αλυσοδεμένος σε κολώνα φωτισμού


Στο αρχείο τέθηκε τελικά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου η υπόθεση που αφορούσε ...
έναν 16χρονο που είχε βρεθεί αλυσοδεμένος στην παραλία του Βόλου, 
δίπλα από τον Ιερό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης προ ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και όπως εικαζόταν αρχικά, προέκυψε πως επρόκειτο για παιχνίδι μεταξύ παιδιών και από ασυνεννοησία είχε κλειδωθεί ο 16χρονος με αλυσίδα και λουκέτο. Όπως είναι γνωστό, για την υπόθεση που μεταδόθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, τον 16χρονο είχε απελευθερώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ είχε κληθεί ο πατέρας του παιδιού και η Αστυνομία.

Για τον απεγκλωβισμό του ανήλικου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, με τους πυροσβέστες να κόβουν με ειδική ψαλίδα την αλυσίδα με την οποία άγνωστος ή άγνωστα άτομα είχαν δέσει χειροπόδαρα τον 16χρονο σε στύλο. Η Εισαγγελία Βόλου εκτίμησε το περιστατικό ως πολύ σοβαρό και ανέθεσε στην Αστυνομία να διενεργήσει προανάκριση προκειμένου να εξακριβωθεί κάθε πτυχή του σοκαριστικού συμβάντος και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.


Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη 21 Αυγούστου γύρω στις 11.15 το βράδυ σε ώρα δηλαδή με αρκετό κόσμο στο σημείο. Όλα τα γύρω καταστήματα από τον Άγιο Κωνσταντίνο ήταν γεμάτα από κόσμο, ενώ πολλοί Βολιώτες έκαναν τη βραδινή τους βόλτα όταν αναστατωμένοι διαπίστωναν ότι ο νεαρός δεν μπορούσε να ελευθερωθεί και παρέμενε εκεί ανήμπορος.

Κάποιοι από τους περαστικούς δεν έμειναν απαθείς και ειδοποίησαν την πυροσβεστική. Είναι χαρακτηριστικό πως οι τελευταίοι για να κόψουν την αλυσίδα και να απελευθερώσουν τον νεαρό, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ειδική ψαλίδα.

Το πρωτοσέλιδο για την υπόθεση

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο