Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Παιδόφιλος στο Καζακστάν είναι έτοιμος να ευνουχιστεί χημικά


Ένας καταδικασμένος παιδόφιλος αναμένεται να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στο Καζακστάν που θα υποβληθεί σε χημικό ευνουχισμό. ...



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Mirror», ο νόμος που επιτρέπει τον χημικό ευνουχισμό πέρασε πρόσφατα στο Καζακστάν και αναφέρεται ειδικά στους παιδόφιλους.

Η ένεση θα γίνει μάλιστα υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Υγείας και περιλαμβάνει στεροειδή αντιανδρογόνα που αναισθητοποιούν τους όρχεις και μειώνουν τη σεξουαλική διέγερση.

Ο πρόεδρος της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ χρηματοδότησε με περισσότερα από 20.000 ευρώ τη σχετική υπηρεσία, ώστε να προμηθευτεί 2.000 ενέσεις για άντρες που έχουν καταδικαστεί για παιδική κακοποίηση.

Η υφυπουργός Υγείας, Lyazzat Aktayeva, δήλωσε στην εφημερίδα: «Για την ώρα, έχουμε ένα αίτημα για χημικό ευνουχισμό, ως αποτέλεσμα δικαστικής ετυμηγορίας. Κονδύλια έχουν χορηγηθεί για 2.000 ενέσεις». Σημείωσε πάντως πως ο χημικός ευνουχισμός δεν αποτρέπει κάποιον από τη σεξουαλική διέγερση επ’ αόριστο, μειώνει απλώς τις γενετήσιες ορμές.

Οι παιδόφιλοι στο Καζακστάν συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης της τάξης των 20 ετών. Ακόμα κι έτσι όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών έχουν διπλασιαστεί στα 1.000 στα χρόνια μεταξύ 2010-2014…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs