Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Το ταχύτερο ακτοπλοϊκό του κόσμου θα «τρέχει» στο Αιγαίο και είναι ήδη στον Πειραιά -Κατέχει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinesss έχοντας πιάσει ταχύτητα 47,7 κόμβων


Στον Πειραιά βρίσκεται πλέον το νέο ταχύπλοο που εντάσσεται στο στόλο της Seajets, το World Champion Jet. ...




Πρόκειται για το πρώην ΗSC Villum Clausen, ένα ταχύπλοο σκάφος υψηλών επιδόσεων το οποίο κατέχει και μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness ως το ταχύτερο ακτοπλοϊκό παγκοσμίως. 

Το ταχύπλοο έχει χωρητικότητα 6.400 GT, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα 4 μέτρων. Είναι εξοπλισμένο με 2 τουρμπίνες General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 43,4 κόμβων και έχει μέγιστη ταχύτητα 47,7 κόμβων (88.3 χλμ/ώρα ή 54,9 μίλια/ώρα).

Mπορεί να μεταφέρει έως και 1.200 επιβάτες, ενώ στους άνω των 2.000 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων διαθέτει σαλόνι διακεκριμένης θέσης, εστιατόριο, bridge deck bar και σαλόνι, παιδότοπο, υποδοχή και shopping area.

Το World Champion Jet ναυπηγήθηκε το Μάρτιο του 2000 στο Perth της Αυστραλίας από τα ναυπηγεία Austal Ships για λογαριασμό της δανέζικης BornholmerFærgen που ήταν και οι ίδιοι ιδιοκτήτες του από το 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Ήταν δρομολογημένο στις γραμμές μεταξύ Δανίας και Σουηδίας.

Με την ένταξή του στο στόλο της Seajets, η ακτοπλοϊκή διαχειρίζεται πλέον 17 ταχύπλοα και 3 συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια . Με τη δρομολόγηση κυρίως ταχυπλόων πλοίων πραγματοποιεί 250 και πλέον ρότες από Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη προς τις Κυκλάδες.

Στα πλάνα από την άφιξή του στον Πειραιά βλέπουμε τις καθιερωμένες αψίδες νερού να τυλίγουν το World Champion Jet, ενώ όπως φαίνεται δεν έχει ακόμα βαφτεί στα χρώματα της νέας του εταιρίας. Μένει να μαθουμε σε ποιες γραμμές θα δρομολογηθεί και εάν θα συνεχίσει να σπάει ρεκόρ και στις Ελληνικές θάλασσες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs