Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Οι 23χρονοι από την Θεσσαλονίκη που θα νικήσουν το Πάρκινσον


Η επιστήμη πρέπει να λύνει τα προβλήματα του κόσμου, και οι νέες τεχνολογίες οδηγούνται προς αυτή την κατεύθυνση. ...
Τρία νέα παιδιά από την Θεσσαλονίκη, 




οι 23χρονοι Θωμάς Μπίκιας, ο Ρόνι Λέσι και η Αγγελική Παπαθανασίου έχουν βάλει στόχο να πολεμήσουν την ασθένεια του Πάρκινσον, και όπως φαίνεται θα την κερδίσουν τη μάχη.


Σπουδάζουν στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΑΠΘ, και μέσα από τη προσωπική ιστορία του Θωμά, που έζησε την ασθένεια του Πάρκινσον μέσα στην οικογένεια του, αφού ο παππούς του ζούσε με αυτήν, κατάφεραν και δημιούργησαν μια start up εταιρεία, την Tremor FreeMe, που κατασκεύασε ένα ρολόι που θα κάνει τη ζώη όσων ζουν με τα συμπτώματα της νόσου ευκολότερη.


Πρόκειται για μια συσκευή που όταν ξεκινάει το τρέμουλο στα χέρια, καταφέρνει και ισορροπεί την κατάσταση, παρέχοντας έτσι μια αντικίνηση που σταθεροποιεί το χέρι. Τα παιδιά είναι σίγουροι, ότι στο κοντινό μέλλον η συσκευή θα μπορεί να παρέχει μόνιμα αποτελέσματα, και θα λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας όσων υποφέρουν από τη Νόσο του Πάρκινσον.


Αυτή τη στιγμή η συσκευή βρίσκεται σε στάδιο εργαστηριακού πρωτοτύπου που έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και έχει θετικά αποτελέσματα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs