Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Συρία: 105 νεκροί σε μια βδομάδα βομβαρδισμών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ


Τουλάχιστον 105 άνθρωποι σκοτώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας...
, σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού 
υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), γνωστοποίησε μια ΜΚΟ την Πέμπτη.

Συνολικά 80 παιδιά και γυναίκες συγκαταλέγονται στα θύματα των εντατικών βομβαρδισμών του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών στον ύστατο θύλακα που κατέχουν στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατ' αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και βασίζεται σε ένα δίκτυο πηγών επί του πεδίου, ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί διότι υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν στους βομβαρδισμούς.

Οι αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή αυτή, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη ποταμού, έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), μια συμμαχία αραβικών και κουρδικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζει ο συνασπισμός, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν νέα έφοδο, έπειτα από μια προηγούμενη, αποτυχημένη προσπάθεια να αποσπασθούν από το ΙΚ τα τελευταία εδάφη που κατέχει τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση της Συρίας αμφισβητεί εξαρχής τους σκοπούς των επιχειρήσεων του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ειδικά στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Το Σάββατο, το συριακό ΥΠΕΞ επανέλαβε την έκκλησή του προς τον ΟΗΕ να δημιουργήσει έναν «ανεξάρτητο διεθνή μηχανισμό» για να ερευνηθούν «τα εγκλήματα» του συνασπισμού υπό τη διοίκηση της Ουάσινγκτον.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο