Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Αυτό είναι το πιο ακριβό υγρό στον κόσμο - Κοστίζει 39 εκατομμύρια δολάρια το γαλόνι


Ίσως νομίζετε ότι είναι κάποιο μπουκαλάκι με άρωμα ή ένα σπάνιο μπουκάλι αλκοόλ. Αλλά ...
αν το πιστεύετε, τότε πέσατε έξω 

γιατί το πιο ακριβό υγρό στον κόσμο είναι το δηλητήριο του σκορπιού και κοστίζει 39 εκατομμύρια δολάρια το γαλόνι (περίπου 4,5 λίτρα).

Υπάρχουν μόλις 25 είδη σκορπιών που το δηλητήριό τους είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Ο σκορπιός Deathstalker, για παράδειγμα, είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους σκορπιούς στον κόσμο. Το δηλητήριο του κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σκοτώσει έναν υγιή ενήλικα, αλλά οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά μάλλον δεν θα αντέξουν το τσίμπημα του.

Το δηλητήριο του είναι το πιο ακριβό υγρό στον κόσμο. Μια μικρή σταγόνα του μόνο, κοστίζει 130 δολάρια. Ο λόγος είναι απλός. Δεν είναι εύκολο να το βρεις. Ο τρόπος για να πάρεις το δηλητήριο από τον σκορπιό γίνεται με το χέρι και μπορείς να πάρεις μόλις 2mm κάθε φορά. 

@alux.com

Αν ο συγκεκριμένος σκορπιός τσιμπήσει έναν ενήλικα, ο πόνος είναι 100 φορές πιο δυνατός από τον πόνο του τσιμπήματος της μέλισσας. Το δηλητήριο ωστόσο έχει πολλά χρήσιμα συστατικά από τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν πολύτιμα φάρμακα. Με αυτά τα φάρμακα μπορούν αν αντιμετωπιστούν κάποιες μορφές καρκίνου, η Μαλάρια και ασθένειες των οστών.

Η πρωτεϊνη που περιέχει το δηλητήριο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ελκώδης κολίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Το θετικό είναι πως χρειάζονται μικρές ποσότητες, γιατί η τιμή του θα ήταν αλλιώς απαγορευτική, κυρίως για συνεχή θεραπεία.


Και αυτές είναι μόνο μερικά από τα ιατρικά πλεονεκτήματα που προσφέρει. Όσο η έρευνα προχωρεί, τόσο περισσότερες χρήσεις του προκύπτουν. Οπότε η ζήτηση αυξάνεται. Μαζί και η τιμή του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs