Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί Παπαευαγγέλου και εταιρειών του


Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo...
, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης ακινήτων 





σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, καθώς εξετάζεται αν μέσω των αγοραπωλησιών γινόταν διακίνηση μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ήδη η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα με την προοπτική να τεθούν επί τάπητος οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Ο τέως αντιπρόεδρος της Jumbo, φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρεία αξίας 40 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές μέσω POS, σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών.

Ωστόσο, την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, στην Κίνα είχαν επιβληθεί capital controls με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη. Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό, παρέχει τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς, εφόσον αγοράσουν ακίνητο, δηλαδή πραγματοποιήσουν επένδυση στην Ελλάδα, αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, να κατοχυρώσουν το δικαίωμα για μόνιμη άδεια παραμονής, αλλά και ιθαγένεια.

Για την υπόθεση, έρευνα διενεργεί και η ΤτΕ, αλλά και η ΕΚΤ.
Πηγή: Economy365

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs