Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Αλλαξε χέρια η θέση του πλουσιότερου Έλληνα το 2018 - Κατά 1,3 δισ. δολάρια φτωχότεροι οι τέσσερις πιο πλούσιοι Έλληνες


Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο Φίλιππος Νιάρχος και ο Σπύρος Λάτσης έχουν συνολική περιουσία ...
που φτάνει τα 8,3 δισ. δολάρια με το κλείσιμο του έτους, 
ενώ στην αρχή του 2018 αυτή ανερχόταν στα 9,6 δισ. δολάρια, όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα του περιοδικού Forbes.

Η μεγάλη πτώση τόσο στις διεθνείς χρηματαγορές όσο και στην τιμή του πετρελαίου επηρέασε και τους Έλληνες δισεκατομμυριούχους, που πάντως βγήκαν λιγότερο χαμένοι σε σχέση με άλλους «συναδέλφους» τους. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε 21 δισ. δολάρια μέσα στη χρονιά!

Σε απόλυτους αριθμούς, η περιουσία του Βαρδή Βαρδινογιάννη έμεινε αμετάβλητη στα 1,1 δισ. δολάρια και ο ίδιος «σκαρφάλωσε» στη θέση 1828 της σχετικής λίστας έναντι της θέσης 1999 που είχε στην αρχή της χρονιάς.

Χαμένος κατά 600 εκατ. δολάρια βρέθηκε ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, η περιουσία του οποίου έπεσε στα 1,9 δισ. δολάρια από 2,5 δισ. και αντίστοιχα έπεσε στη θέση 1158 έναντι 965 στην αρχή της χρονιάς.

Τις μεγαλύτερες απώλειες, ύψους 700 εκατ. δολαρίων κατέγραψε η περιουσία του Σπύρου Λάτση, η οποία έπεσα στα 2,5 δισ. δολάρια έναντι 3,2 δισ. στην αρχή του έτους. Αντίστοιχα, έπεσε στη θέση 870 της σχετικής λίστας έναντι της θέσης 729 στην αρχή του έτους, χάνοντας μάλιστα και τον τίτλο του πλουσιότερου Έλληνα.

Έτσι πλέον, «πρωταθλητής» είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, η περιουσία του οποίου έμεινε αμετάβλητη στα 2,8 δισ. δολάρια. Καταφέρνοντας να κρατήσει αλώβητα τα χρήματά του, ανέβηκε στη θέση 768 έναντι της θέσης 859 που κατείχε στην αρχή της χρονιάς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs