Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Εγκλημα στη Ρόδο: Πώς και γιατί δολοφόνησαν την 21χρονη οι δύο νεαροί


Την ομολογία του άγριου εγκλήματος που έχει σοκάρει όλη τη χώρα, με θύμα την 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη έχουν ...
στα χέρια τους οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές της Ρόδου. 




Οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της φοιτήτριας θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα. 

Οπως έγινε γνωστό οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν μέσα στη νύχτα να αποσπάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας την ομολογία του εγκλήματος.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν και τα δύο άτομα που εξετάζονταν ως ύποπτοι από χθες το βράδυ, ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης, να ομολόγησαν το έγκλημα, ρίχνοντας όμως την ευθύνη για το ποιος σκότωσε την άτυχη φοιτήτρια ο ένας στον άλλον. Ωστόσο, οι νεότερες πληροφορίες, που επικαλείται και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ο 19χρονος Αλβανός ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται έως τώρα τα όσα του καταλογίζονται. 


Πώς και γιατί την σκότωσαν 

Τα αίτια του εγκλήματος με θύμα την άτυχη 21χρονη χαρακτηρίζονται ως σεξουαλικά. 

Οπως έχει φανεί και από τα βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, από κάμερες ασφαλείας σε διπλανά κτίρια, η Ελένη Τοπαλούδη βγαίνει από το σπίτι της και μπαίνει στο λευκό βαν. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν στο βαν επέβαιναν ένα ή δυο άτομα. 

Ολοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το εξοχικό του Ροδίτη στη Λίνδο. 

Το σενάριο που εξετάζουν ήδη από χθες οι αρχές είναι ότι η 21χρονη είχε ραντεβού με τον ένα από τους δύο άνδρες και πιθανότατα εμφανίστηκε και ο δεύτερος, με το κορίτσι να αντιδρά στην παρουσία του. 

Τότε πρέπει να προέκυψε ένταση με την νεαρή να επιχειρεί να φύγει. Εκεί φαίνεται ότι την χτύπησαν με σιδερένιο αντικείμενο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες σιδερώστρα, σύμφωνα με άλλες, τοπικού μέσου, με ηλεκτρικό σίδερο. 

Η Ελένη Τοπαλούδη έπεσε αναίσθητη και τότε οι δύο νεαροί -άγνωστο αν την θεώρησαν νεκρή ή αντιλήφθηκαν ότι ζούσε αλλά ήταν λιπόθυμη- την έβαλαν στο βαν του ενός και οδήγησαν στην απομονωμένη παραθαλάσσια περιοχή του κόλπου «Φώκια» όπου και την πέταξαν από ύψος τουλάχιστον 10 μέτρων σε μέρος της παραλίας όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από την ξηρά.

Οπως έδειξε η νεκροτομή η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν βρέθηκε στο νερό και ουσιαστικά πνίγηκε στη θάλασσα. 

Στο ίδιο σημείο πέταξαν επίσης ότι άνηκε στην 21χρονη, όπως τα ρούχα της, και όλα τα προσωπικά της είδη, μερικά από τα οποία βρέθηκαν από τους δύτες που σάρωσαν την περιοχή για στοιχεία του εγκλήματος.


Πώς οι αρχές έφθασαν στους δράστες 

Σημαντική βοήθεια στο γρίφο της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας φαίνεται ότι έπαιξαν τα βίντεο που ήρθαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.. Πρόκειται για βίντεο από κάμερες ασφαλείας κοντά στο σπίτι της νεαρής η οποία έμενε στο κέντρο της Ρόδου. 

Τα βίντεο αυτά δείχνουν την νεαρή να επιβιβάζεται στο περίφημο λευκό βαν, ενώ κατά πληροφορίες έχουν καταγράψει και την πορεία του αυτοκινήτου. Ακόμη, το ίδιο βαν, υπήρξαν πληροφορίες ότι εθεάθη γύρω στις πέντε τα ξημερώματα της Τετάρτης (λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της Ελένης δηλαδή) στην περιοχή που εν τέλει βρέθηκε η σορός της. 

Οι υποψίες των αστυνομικών εδραιώθηκαν με την περίεργη εξαφάνιση των κινητών τηλεφώνων των δύο υπόπτων που κατά πληροφορίες ομολόγησαν. 

Να σημειωθεί ότι από χθες το μεσημέρι ανακρίνονταν αρχικά ο πατέρας του 21χρονου που είναι και ιδιοκτήτης του λευκού βαν και ο 19χρονος Αλβανός.

Ο 21χρονος «καταζητούμενος», πήγε οικειοθελώς χθες το βράδυ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδο με τη συνοδεία της μητέρας αρνούμενος όμως να καταθέσει χωρίς την παρουσία δικηγόρου. 

Ακολούθως από τους αστυνομικούς εξετάστηκαν οι δύο νεαροί, οι οποίοι αρχικά έπεφταν σε αντιφάσεις. Ακολούθως η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να αποσπάσει την ομολογία από τον 19χρονο Αλβανό. Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι και οι δύο ομολόγησαν ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο, ενώ στη συνέχεια, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 19χρονος ομολόγησε ενώ ο 21χρονος αρνείται τις κατηγορίες. Και οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα. 

Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης τα οποία θα δείξουν τα ακριβή αίτια θάνάτο του 21χρονης (η οποία πνίγηκε στη θάλασσα), τα χτυπήματα και τις κακώσεις που έφερε και το αν είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. 

Με ενδιαφέρον επίσης αναμένονται τις ερχόμενες μέρες και οι τοξικολογικές εξετάσεις του θύματος. 

Χθες το απόγευμα και ο πατέρας της φοιτήτριας, πέρασε τη πόρτα του Λιμεναρχείου καθώς είχε ζητήσει να βρεθεί στο σημείο που εντοπίστηκε το παιδί του δολοφονημένο. Λίγο νωρίτερα είχε πάει από το σπίτι του παιδιού το και είχε μαζέψει όλα της τα πράγματα. Σήμερα το πρωί μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξήγησε πώς τον ενημέρωσαν ότι τα δύο αγόρια που εξετάζουν ομολόγησαν το άγριο έγκλημα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs