Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Επιτέλους νόμιμος ο χιονοπόλεμος σε πόλη του Κολοράντο μετά από εκστρατεία εννιάχρονου [βίντεο]


Επί σχεδόν έναν αιώνα απαγορευόταν ο χιονοπόλεμος στην μικρή πόλη Σέβερανς στο Κολοράντο των ΗΠΑ! ...





Κι ένας εννιάχρονος κατάφερε με το πείσμα του και τα επιχειρήματά του να πετύχει την άρση της απαγόρευσης πείθοντας το δημοτικό συμβούλιο για το δικαίωμα των παιδιών να απολαμβάνουν το παιχνίδι με το χιόνι.

Τα παιδιά του Σέβερανς πρέπει αν έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συνομηλίκους τους άλλων περιοχών στο χιονοπόλεμο, επιχειρηματολόγησε ο Ντέιν Μπεστ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Κι όταν αποφασίστηκε η άρση του αδιανόητου απαγορευτικού μέτρου, επετράπη στον εννιάχρονο ως επιβράβευση του αγώνα του να είναι ο πρώτος στην ιστορία της κωμόπολης που θα παίξει χιονοπόλεμο με τον τετράχρονο αδελφό του Νταξ, χωρίς να φοβάται τις συνέπειες του νόμου.

Η απαγόρευση ίσχυε από το 1920 -όταν το Σέβερανς έγινε αυτόνομος δήμος- και περιλαμβανόταν σε μια γενικότερη διάταξη που ποινικοποιούσε τη ρίψη οποιουδήποτε αντικειμένου κατά ανθρώπων ή περιουσιακών τους στοιχείων.


Ο Ντέιν Μπεστ παραθέτει τα επιχειρήματά του ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου του Σέβερανς (Φωτογραφία:ΑΡ)

Ο Ντέιν είχε προετοιμαστεί από τον Νοέμβριο για την τρίλεπτη αγόρευσή του ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου. «τα παιδιά θέλουν να παίζουν χιονοπόλεμο χωρίς να παραβιάζουν τον νόμο. Τα παιδιά ζητούν να έχουν φωνή σ’ αυτή την πόλη», είπε, υπογραμμίζοντας ότι οι μάχες με τις χιονόμπαλες είναι μια σημαντική δραστηριότητα για τα παιδιά σε υπαίθριους χώρους με καθαρό αέρα. Τα σημερινά παιδιά πρέπει να παίζουν έξω, είπε, επικαλούμενος επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι η έλλειψη υπαίθριων δραστηριοτήτων μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά στην παχυσαρκία ή την υπερκινητικότητα, να τους προκαλέσει φοβίες, νευρώσεις και κατάθλιψη.

Διαβεβαίωσε δε, ότι θα προσέχει όταν παίζει χιονοπόλεμο να μη σπάσει τζάμια. Μετά τον Ντέιν και τον μικρό του αδελφό τις επόμενες, νόμιμες πλέον, χιονόμπαλες πέταξε ο ίδιος ο δήμαρχος...

O μικρός Ντέιν Μπεστ πετά την πρώτη νόμιμη χιονόμπαλα στο Σέβερανς του Κολοράντο (Αρχική Φωτογραφία: Timothy Hurst/The Coloradoan, via AΡ)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs