Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Λευκά Χριστούγεννα με πολικό κρύο! Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Θα χιονίσει και στην Αττική


Χριστούγεννα ήρθαν πάλι και ο καιρός ετοιμάζεται να μπει στο… κλίμα των ημερών...
, Μπορεί σήμερα Σάββατο (22.12.2018) και μέχρι τη Δευτέρα, 
παραμονή των Χριστουγέννων, ο καιρός να είναι γενικά καλός, αλλά από την ημέρα των Χριστουγέννων και μετά, τα πράγματα αλλάζουν.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα θα μας δείξει ένα… άλλο πρόσωπο. Ξεκάθαρα χειμωνιάτικο και «εναρμονισμένο» με τις ημέρες. Ανήμερα των Χριστουγέννων, λοιπόν, ο καιρός φέρνει βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές αλλά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Εκτός από τις βροχές και τα χιόνια, ο καιρός θα φέρει και τσουχτερό κρύο, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση. Οι δε άνεμοι, στα πελάγη θα πνέουν μέχρι 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από την ημέρα των Χριστουγέννων και θα κορυφωθεί την επόμενη μέρα. Ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν και θα επηρεάσουν τη χώρα μας.

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει τη… “βουτιά” αρχικά από τα βόρεια. Στη συνέχεια όμως, το κρύο θα… επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Παράλληλα θα εκδηλωθούν βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs