Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Η Ryanair κατέληξε σε συμφωνία με το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων


Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε ένα πλαίσιο συμφωνίας με το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων...
(Vereinigung Cockpit - VC) που αφορά τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, 




μια μεγάλη επιτυχία στις προσπάθειες της εταιρίας να δώσει τέλος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού που πραγματοποιούνταν τακτικά τον τελευταίο χρόνο.

Το VC ήταν υπεύθυνο για την πρώτη απεργία των πιλότων της Ryanair τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Ryanair, που έχει αντιμετωπίσει σειρά κινητοποιήσεων στην Ευρώπη αυτόν τον χρόνο, είχε εκφράσει την πρόθεσή της να καταλήξει σε συμφωνίες με τα συνδικάτα στις βασικές της αγορές πριν από το τέλος Μαρτίου.

Η συμφωνία τετραετούς διάρκειας περιλαμβάνει επί μέρους συμφωνίες για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα των πιλότων και την ετήσια άδεια και θα κατατεθούν λεπτομερώς σε έγγραφα τα οποία θα υπογραφούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

"Παρότι δεν είναι μια πλήρης συλλογική σύμβαση εργασίας ακόμη, είναι μια σαφής πρόοδος από πλευράς της Ryanair και του συνδικάτου VC, το οποίο υπήρξε ένα από τα πιο προβληματικά συνδικάτα μέχρι σήμερα", ανέφερε σε υπόμνημά του ο αναλυτής Μαρκ Σίμπσον της εταιρίας Goodbody.

"Δεδομένης αυτής της προόδου, φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας απεργίας των πιλότων στη Γερμανία μέσα στα Χριστούγεννα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι μετοχές της Ryanair ενισχύθηκαν κατά 1,3% στα 11,67 ευρώ στις 10:10 ώρα Ελλάδας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs