Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Βούτσης: Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έρθει το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής ...
για τις διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων 
και ταυτόχρονα θα ψηφιστεί η στρατηγική διεκδίκησης, σε νομικό, διακρατικό, διακοινοβουλευτικό επίπεδο, σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου «Σελίδες Κατοχής» του Σπύρου Κουζινόπουλου, στο οποίο ο συγγραφέας παρουσιάζει μαρτυρίες, αδημοσίευτα στοιχεία αλλά και ένα σπάνιο, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να φωτίσει πτυχές της σκοτεινής περιόδου της Κατοχής στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «η συζήτηση που γίνεται και θα ολοκληρωθεί την άλλη εβδομάδα σε σχέση και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφορά και στο ρόλο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή και το ρόλο των Βαλκανίων στην Ε.Ε.».

Άρα η Θεσσαλονίκη, για να μπορέσει να διαδραματίσει έναν τέτοιο ρόλο, είναι σημαντικό να ξέρει την ιστορία της όλο και καλύτερα επισήμανε, προσθέτοντας:

«Μόνο αν κανείς στέκεται στα πόδια του ως χώρα, ως λαός, ως κράτος, ως πόλη και έχει την αυτογνωσία της διαδρομής μπορεί πραγματικά να επιχειρήσει ή να διεκδικήσει να διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο στην περιοχή».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs