Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Με τη συμμετοχή Σκοτίας και Ουαλίας η νέα υποεπιτροπή της κυβέρνησης για το Brexit


Σε νέα υποεπιτροπή της κυβέρνησης για την προετοιμασία ενόψει Brexit θα μετέχουν οι πρωθυπουργοί Σκοτίας και Ουαλίας. ...
Στη νέα υποεπιτροπή του υπουργικού Συμβουλίου που θα αναλάβει τις προετοιμασίες για το Brexit θα μετέχουν οι πρωθυπουργοί της Σκοτίας και της Ουαλίας, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τη συνάντηση που είχε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Νίκολα Στέρτζον και τον Μαρκ Ντρέικφορντ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συζητήσεων για την εξεύρεση συναίνεσης γύρω από τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. «Οι δύο πρωθυπουργοί κλήθηκαν να συμμετέχουν σε όλες τις σχετικές συναντήσεις της νέας υποεπιτροπής του υπουργικού Συμβουλίου που θα αναλάβει τις προετοιμασίες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, είτε με συμφωνία ή χωρίς συμφωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σκοπός της κυβέρνησης, συνεχίζει το κείμενο, είναι να δώσει στα εμπλεκόμενα μέρη αυξημένο ρόλο στην επόμενη φάση της διαδικασίας του Brexit, σεβόμενη τα ζωτικά τους συμφέροντα στις διαπραγματεύσεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs