Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Τα 6 λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε πλυντήριο πιάτων - Η «βρώμικη» αλήθεια


Είναι μια από τις πιο απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας καθώς «λύνει» τα χέρια κάθε νοικοκυράς και τη διευκολύνει όταν...
οργανώνει συγκεντρώσεις στο σπίτι. 



Οι φοιτητές το προσέχουν σαν τα μάτια τους, γιατί το ενδεχόμενο να πλύνουν τα πιάτα στο χέρι μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, ενώ στη λίστα του οδηγού επιβίωσης των εργένηδων κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις. Το πλυντήριο πιάτων σε ένα σπίτι θεωρείται απαραίτητο, υπάρχουν όμως κάποια βασικά λάθη που όλοι κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε και τα οποία πρέπει να σταματήσουν άμεσα.

Ξεπλένουμε όλα τα πιάτα πριν τα βάλουμε μέσα στο πλυντήριο. Απλά χρειάζεται να απομακρύνουμε τα μεγάλα κομμάτια, κάνοντας παράλληλα οικονομία στο πολύτιμο νερό.

Βάζουμε όλα τα μαχαιροπίρουνα μαζί. Τα πιρούνια και μαχαίρια χρειάζονται λίγο χώρο για να «αναπνεύσουν» και καλό είναι να τοποθετούνται σε διαφορετικούς κάδους για να πλένονται σωστά.

Το υπερφορτώνουμε. Δε χρειάζεται να παραγεμίζουμε το πλυντήριο γιατί έτσι το νερό δε μπορεί να φτάσει σε όλες τις επιφάνειες με αποτέλεσμα τα πιάτα να μην καθαριστούν και να πρέπει να ξαναβάλουμε το πλυντήριο για δεύτερη φορά.

Δεν τοποθετούμε σωστά τα πιάτα. Καλό είναι να βάζουμε τα πιο λερωμένα πιάτα στο κέντρο του πλυντηρίου και να προσέχουμε να μην τοποθετούμε κάποιο μεγάλο σκεύος σε σημείο που μπλοκάρει τον βραχίονα ψεκασμού και την σαπουνοθήκη.

Βάζουμε το απορρυπαντικό μέσα στο πλυντήριο. Λάθος. Όταν ξεκινήσει το πλύσιμο, αυτό θα «κάτσει» στον πάτο του πλυντηρίου χωρίς να καθαρίσει τα πιάτα. Το απορρυπαντικό πρέπει να μπει στη σωστή του θέση.

Δεν χρησιμοποιούμε γυαλιστικό. Αν τα πιάτα μας εμφανίζουν συχνά λεκέδες τότε μας στέλνουν... μήνυμα ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο γυαλιστικό. Υπάρχει άλλωστε και ειδική θήκη στο πλυντήριο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs