Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ναρκωτικά, απαγωγές και δολοφονίες ήταν η δράση ακροδεξιάς συμμορίας στις ΗΠΑ


Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ άσκησαν διώξεις σε βάρος των μελών μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται ...
Νέα Άρια Αυτοκρατορία (New Aryan Empire) 




για ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, ανάμεσά τους για διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγές και απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης βασίστηκε στον RICO, έναν περίπλοκο και αυστηρό νόμο ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να καταδιώκουν το οργανωμένο έγκλημα και καταρτίστηκε αρχικά για την καταπολέμηση της αμερικανικής μαφίας, για να διώξουν τα μέλη αυτής της συμμορίας του Άρκανσο. Συνολικά, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος 54 προσώπων στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης.

Οι αρχές παρακολουθούσαν αυτή την οργάνωση για πάνω από δύο χρόνια. Αφορμή ήταν μια έρευνα για φόνο. Η επιχείρηση των ομοσπονδιακών αρχών βαπτίστηκε «Ως το χώμα», από το σύνθημα των λευκών ρατσιστών που εντάσσονται σε αυτή την οργάνωση, που υπονοεί πως όταν γίνεται κάποιος μέλος της, παραμένει μέχρι θανάτου.

«Δεν έχουν καμιά θέση στην κοινωνία η βία και το μίσος που περιέχονται σε αυτό το κατηγορητήριο», ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Κόντι Χάιλαντ.

Οι παράνομες οργανώσεις της άκρας δεξιάς πιστεύεται εδώ και καιρό ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εμπορία μεθαμφεταμινών στις ΗΠΑ.

Το 2017 συνελήφθησαν πολλά μέλη της Νέας Άριας Αυτοκρατορίας στο Άρκανσο, καθώς οι αρχές συγκέντρωσαν αποδεικτικά στοιχεία για τη μέθοδο με την οποία διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες Πολιτείες. Στην εμπορία εμπλέκονταν και άλλες οργανώσεις λευκών εθνικιστών.

Οι ομοσπονδιακές διωκτικές αρχές έχουν επικριθεί διότι τα τελευταία χρόνια έδωσαν την έμφαση στους ισλαμιστές εξτρεμιστές και επέδειξαν αβλεψία έναντι των λευκών ρατσιστών.

Οι καταγγελίες αυτές πήραν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τη βίαιη συγκέντρωση Unite the Right το 2017, όταν ένας νεαρός ρατσιστής έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε αντιδιαδηλωτές της αμερικανικής αριστεράς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια νέα.

Πιο πρόσφατα, ένας ακροδεξιός άνοιξε πυρ μέσα σε συναγωγή στο Πίτσμπεργκ, σκοτώνοντας 11 πιστούς κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής του Σαββάτου. Ο δράστης, που συνελήφθη, δήλωσε αθώος ενώπιον δικαστή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ενδέχεται να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs