Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής για την «μαφία των φυλακών»: Εμπλέκεται σε δολοφονίες, εκβιασμούς και αποδράσεις


Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για την πιο σκληρή ομάδα της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα...
, αυτή με αρχηγό τον έγκλειστο στις φυλακές Κλοντιάν Λεκοτσάι, σχημάτισαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Η δικογραφία αφορά συνολικά 13 άτομα, ανάμεσα τους 5 Έλληνες και 8 αλλοδαποί -κυρίως Αλβανοί-, οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών.

Πρόκειται για έρευνα που οι αστυνομικοί της Δ.Α.Ε.Ε.Β. «τρέχουν» από τις αρχές του χρόνου, προκειμένου να συνδέσουν πρόσωπα και περιστατικά που αποδίδονται στην πιο σκληρή ομάδα της αλβανικής μαφίας στη χώρα μας.

Από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι οι 13 ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις, υπό τη διεύθυνση, καθοδήγηση και συντονισμό των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.


Πιο αναλυτικά, εμπλέκονται:

στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού, την 03-11-2014, έξω από την οικία του σε περιοχή της Αττικής (συμβόλαιο δολοφονίας του δικηγόρου - τότε νομικού συμβούλου του ΛΑΓΗΕ στο σκάνδαλο Energa - Hellas Power Γιώργου Αντωνόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Αρμπέρ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε).

στην ανθρωποκτονία ημεδαπού δικηγόρου, την 12-10-2017, εντός του δικηγορικού του γραφείου, στην Αθήνα Αττικής, (η εκτέλεση του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του).

σε υπόθεση εκβίασης ημεδαπού δικηγόρου στην Αθήνα Αττικής, την 07 και 08-02-2019. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν εντολές σε τρία μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών, να αποσπάσουν από το δικηγόρο 3.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης με απειλές για τη ζωή του. Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

στην ανθρωποκτονία υπηκόου Αλβανίας στην Ε’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, την 14-01-2019. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης, (η άγρια δολοφονία του ηγετικού μέλους, Αρμπέρ Μπάκο, από άλλο άτομο της εγκληματικής που οργάνωσης που εμπλέκεται στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου).

σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βάρος θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά (Μικρολίμανο), την 22-11-2014 (το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος πήρε τότε το προσωνύμιο «μακελάρης του Μικρολίμανου»)

στην απόδραση από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού δύο υπηκόων Αλβανίας, την 01-01-2019. Όπως προέκυψε, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζαν και κατόπιν εντολών τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, διευκόλυναν, τις συνθήκες απόκρυψης των αλλοδαπών που απέδρασαν. (ο λόγος για τους δύο Αλβανούς κακοποιούς που τελικά εντοπίστηκαν στις 15 Ιανουαρίου 2019 να κρύβονται σε ένα σπίτι κατεστραμμένο από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι).


Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών:

προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο φερόμενος ως αιφνίδιος θάνατος έγκλειστου υπηκόου Αλβανίας, την 27-01-2019, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, να αποδοθεί σε δηλητηρίαση, για να καταστήσει κατηγορούμενο συγκεκριμένο ημεδαπό πρόσωπο, επίσης έγκλειστο, με τον οποίο φέρεται να έχουν αντιδικία, (ο λόγος για έναν 33χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην Ε’ πτέρυγα στις φυλακές Κορυδαλλού).

διαπιστώθηκαν στοιχεία που συνιστούν προπαρασκευαστικές πράξεις σχεδιασμού και προεργασίας παράνομων δραστηριοτήτων (εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προστασία σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις κ.λπ.), καθώς και λοιπές ενέργειες (διακίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ενοικίαση οικιών, αγορά οχημάτων, έκδοση αδειών ικανότητας οδήγησης), προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, ενώ

διακριβώθηκε ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν - μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs