Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Νέες διώξεις για το θάνατο της φοιτήτριας που έπεσε στο κενό - Για τον θάνατο της φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, που έπεσε από το μπαλκόνι της εστίας όπου διέμενε


Διώξεις σε άλλους δύο υπόπτους, άσκησε ο Εισαγγελέας στα Γιαννιτσά, για τον θάνατο της φοιτήτριας που...
έπεσε από το μπαλκόνι της εστίας όπου διέμενε στη Θεσσαλονίκη. 
Οι δύο άντρες κατηγορούνται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς φέρονται να διακίνησαν άσεμνες φωτογραφίες της 20χρονης στο διαδίκτυο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά είναι τρεις οι κατηγορούμενοι μέχρι στιγμής για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το Νοέμβριο του 2016, οπότε η κοπέλα έκανε βουτιά στο κενό κάτω από περίεργες συνθήκες, πέφτοντας από τον 9ο όροφο της εστίας, όπου διέμενε.

Σύμφωνα με τον ANT1, αρχικά ο θάνατος της είχε χαρακτηριστεί ως αυτοκτονία, με την οικογένεια της όμως από την πρώτη στιγμή να κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια, με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, η φοιτήτρια δεν ήταν μόνη της τη μοιραία στιγμή.

Στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να καταθέσουν, μόλις λίγες ημέρες μετά από το ξέσπασμα της μητέρας της, η οποία ανέβηκε στην ταράτσα της Εισαγγελίας Γιαννιτσών, απειλώντας να πέσει επειδή δεν προχωρούσε η έρευνα της υπόθεσης.

Η 21χρονη Λίνα από τα Γιαννιτσά έχει καταγραφεί ως το πρώτο ουσιαστικά θύμα διαδικτυακού μπούλινγκ.

Φθινόπωρο του 2016. Το ίδιο κορίτσι πληκτρολογεί στο Instagram: «Κάποτε θα φύγει εκείνος που διώχνεις. Θα φύγει και θα πάρει μαζί του ό,τι σου έδωσε και δεν το εκτίμησες, όλα όσα θεώρησες δεδομένα. Κάποτε θα πάψει να περπατά μόνος σε έναν δρόμο για δύο, θα σφίξει τα δόντια, θα γλείψει τις πληγές του και θα σου αδειάσει τη γωνιά. Θα φύγει, μην αμφιβάλλεις… Από αξιοπρέπεια δεν έμεινε κανείς. Μονάχα από αγάπη».

Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Μη δεχόμενη να εκβιάζεται με φωτογραφίες της που κάποιος άθλιος ανάρτησε στο διαδίκτυο η κοπέλα πέφτει από το μπαλκόνι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο