Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Καλαμαριά: Kάνουν κατάληψη για να διώξουν 12χρονο μαθητή - Οι γονείς του 12χρονου να κάνουν λόγο για «πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσισμού»


Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας ...
την άμεση απομάκρυνση από το σχολικό περιβάλλον ενός 12χρονου συμμαθητή τους 
με μαθησιακές δυσκολίες λόγω γενετικού συνδρόμου, που έχει παρουσιάσει ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλουν οι μαθητές προέβησαν στην κατάληψη, ο 12χρονος αποτελεί κίνδυνο για μαθητές και καθηγητές, έχει καταστρέψει περιουσία του σχολείου, μαθητές έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον 12χρονο, ενώ έχει εμφανιστεί στο χώρο του Γυμνασίου έχοντας μαζί του αιχμηρά αντικείμενα.


Πατέρας μαθητή: «Πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσισμού»

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 12χρονου μιλά στην εφημερίδα «Μακεδονία» «για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας».

«Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα», τονίζει ο πατέρας του 12χρονου μαθητή και αναφέρει πως πρόκειται να καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες Αρχές.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs