Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

21 Μαρτίου Ισημερία - Πότε συμβαίνει η Εαρινή Ισημερία και πως μας επηρεάζει;



Στις 21 Μαρτίου, ώρα Ελλάδας 1.05, έχουμε επίσημα την έναρξη της Άνοιξης, με την Εαρινή Ισημερία και τον Ήλιο να βρίσκεται στη ...
μηδενική μοίρα του Κριού. Ο Κριός σηματοδοτεί τη δύναμη, τον ενθουσιασμό και το πάθος για ζωή, 





είναι έτοιμος για νέα ξεκινήματα με ορμητικότητα και αυτοπεποίθηση. Αυτή η Εαρινή Ισημερία συμβαίνει λίγες ώρες μετά την Ηλιακή έκλειψη στο πνευματικό ζώδιο των Ιχθύων που σας ζητά να θεραπεύσετε τις πληγές της ψυχής σας, να συγχωρήσετε όσους σας έβλαψαν, να ενωθείτε με το συμπαντικό κόσμο, κάνοντας μια νέα, πνευματική αρχή. Ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη σας βοηθά να πετύχετε τα σχέδιά σας στο μέλλον, να αποβάλλετε τα συναισθηματικά και ψυχολογικά μπλοκαρίσματα που έχουν εμποδίσει την πραγματοποίηση των ονείρων και των οραμάτων σας. Με αυτόν τον τρόπο, μαγνητίζετε τους ανθρώπους γύρω σας και προσελκύετε νέες ευκαιρίες.

Ισημερία είναι, όπως προκύπτει και από την ίδια τη λέξη, μία έννοια - ένα φαινόμενο που υποδηλώνει ότι η διάρκεια της νύχτας, είναι ακριβώς ίδια με τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό το φαινόμενο, συμβαίνει δύο φορές - δύο ημέρες το χρόνο: μία την άνοιξη και μία το φθινόπωρο.

Η ισημερία που συμβαίνει την άνοιξη ονομάζεται εαρινή (εαρινή ισημερία), συμβαίνει στις 21 ή 22 Μαρτίου κάθε χρόνο και απλά σε αυτή την ημερομηνία η ημέρα με τη νύχτα έχουν ακριβώς την ίδια διάρκεια.

Η δεύτερη είναι η φθινοπωρινή (φθινοπωρινή ισημερία), συμβαίνει στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου όπου και εδώ αντίστοιχα έχουμε ίδια διάρκεια μέρας - νύχτας.

Κατά την εαρινή και φθινοπωρινή ισημερία, η γη παίρνει μία ιδιαίτερη θέση "απέναντι" στον ήλιο, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τα προαναφερθέντα.

Κριός (21 Μαρτίου β 19 Απριλίου),

Στοιχείο: φωτιά

Ποιότητα: παρορμητική

Θετικό – Αρσενικό – Εξωστρεφή

Κυβερνήτης: Άρης

Αντιπροσωπευτική φράση: Εγώ είμαι!

Σημείο σώματος: Κεφάλι

Ευνοϊκή μέρα: Τρίτη

Τυχερή πέτρα: Γρανάτης

Χρώμα : Κόκκινο και πορτοκαλί

Λουλούδι : Τουλίπα , γαρύφαλλο

Γενικά Χαρακτηριστικά

Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς και έχει κυρίαρχους πλανήτες τον Άρη και τον Πλούτωνα. Οι Κριοί χαρακτηρίζονται από την μεγάλη τους εσωτερική δύναμη , την ενέργεια τους και την ευκολία που έχουν στο να παίρνουν πρωτοβουλία .Λειτουργούν ενστικτωδώς , είναι δυναμικοί αλλά δυστυχώς αρκετές φορές παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις λόγω της παρορμητικότητας τους. Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο στο Ζωδιακό κύκλο και συμβολίζει την ανεξαρτησία , την ενέργεια ,το θάρρος και την δύναμη. Οι Κριοί πολλές φορές μπορεί να κατηγορηθούν για τον εγωκεντρισμό τους αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι εγωκεντρικοί. Μπορούν να είναι ρομαντικοί και κατά βάθος έχουν μεγάλη ανάγκη για αγάπη , προσοχή και επιβεβαίωση. Έχουν ηγετικές ικανότητες και στην προσωπική τους ζωή αλλά και στα επαγγελματικά τους. Τα ιδανικά επαγγέλματα για ένα Κριό είναι τα επαγγέλματα που θα του δώσουν την δυνατότητα να ηγηθεί ή να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό από τα καθιερωμένα , δηλαδή : σχεδιαστής , πολιτικός , συγγραφέας , δικηγόρος , ηθοποιός κλπ

Ο Κριός είναι ίσως το πιο ενεργειακό Ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου . Οι ενέργεια τους αυτή πολλές φορές διοχετεύεται και στην φυσική άσκηση. Λατρεύουν την ταχύτητα και Οι Κριοί μπορούν να γίνουν αγενείς ή ακόμα και βίαιοι , ζουν παθιασμένα και δεν είναι ιδιαίτερα πιστοί στις σχέσεις τους. Δεν τους αρέσει η οργάνωση και προτιμούν να λειτουργούν και να ζουν τη ζωή τους αυθόρμητα και παρορμητικά. Σιχαίνονται την ρουτίνα και τα προγράμματα. Είναι απρόβλεπτοι και αυτό αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό της γοητείας τους!

Χαρούμενα και Καλά γενέθλια γεμάτα Υγειά και Ευτυχία!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs