Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Διπλώματα: Στον «αέρα» οι εξετάσεις – Δεν υπάρχει ακόμα ασφαλιστικό προϊόν!


Στον «αέρα» και πάλι οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος καθώς δεν υπάρχει το ασφαλιστικό ....
προϊόν που να καλύπτει τα δεδομένα που ορίζει ο νέος νόμος.
Πάνω από 60.000 υποψήφιοι οδηγοί βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούν να καλύψουν το νέο τρόπο εξετάσεων αφού δεν υπάρχει το ασφαλιστικό προϊόν που ορίζει ο νέος νόμος.

Το θέμα αποκάλυψε ο πρόεδρος του πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και εξήγησε ότι πρόκειται για ένα κενό του νέου νόμου, που τέθηκε πριν λίγες ημέρες σε ισχύ.

Ειδικότερα το προηγούμενο νομικό πλαίσιο προέβλεπε την ασφάλιση του αυτοκινήτου εντός του οποίου βρισκόταν ο εξεταζόμενος και ο εκπαιδευτής, ωστόσο σύμφωνα με το νέο καθεστώς ο εκπαιδευτής δεν είναι μέσα στο όχημα και ως εκ τούτου χρειάζεται ένα νέο ασφαλιστικό προϊόν για να καλύψει τον εν λόγω κίνδυνο.

Το ασφαλιστικό αυτό προϊόν δεν υπάρχει όπως είπε ο πρόεδρος και εξήγησε ότι πρόκειται για έναν κίνδυνο, ο οποίος δεν έχει μετρηθεί από τις ασφαλιστικές εταιρίες δεδομένου ότι δεν υφίσταται ιστορικό.

Λόγω του κενού αυτού, το επιμελητήριο, όπως είπε, είχε ενημερώσει σχετικά και είχε ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να υπάρξει μία παράταση της ισχύος του προηγούμενου νόμου προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. «Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις να είναι και πάλι στον αέρα και πάνω από 60.000 υποψήφιοι να βρίσκονται στην αναμονή» όπως είπε.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτιμά πάντως ότι «τις επόμενες μέρες θα βγει» το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs