Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Τι δείχνει ο τρόπος που τρως για την προσωπικότητα σου - Δεν έχει σημασία τι τρως, αλλά με πως το τρως


Πολλοί ισχυρίζονται πως το φαγητό που επιλέγουμε λέει πολλά για εμάς, η νέα έρευνα όμως έρχεται να το ανατρέψει.....
Δεν έχει σημασία ποιες τροφές επιλέγεις να καταναλώσεις, αλλά με ποιο τρόπο τις τρως... 




Ο τρόπος, που απολαμβάνουμε το φαγητό μας, φανερώνει πολλά για την προσωπικότητά μας. Σύμφωνα με το Little Thing, υπάρχουν 9 δημοφιλείς τρόποι που οι άνθρωποι τρώνε επεξηγώντας τι σημαίνει ο καθένας για την προσωπικότητά του. Διάβασε την ανάλυση και δες σε ποια κατηγορία ανήκεις.


Αν τρως αργά, ζεις τη στιγμή

Αν ανήκεις στους αργούς της παρέας, σε εκείνους που τελειώνουν πάντα τελευταίοι το φαγητό τους, τότε απολαμβάνεις τη κάθε σου στιγμή. Η Juliet A. Boghossian, ειδική στο θέμα συμπεριφοράς και φαγητού και founder του σκεπτικού του Foodology, επισημαίνει πως όταν κάποιος τρώει αργά, μπορεί να είναι πολύ πεισματάρης και αυστηρός στις συνήθειές του, βάζοντας προτεραιότητα τον εαυτό του και τη ζωή του.


Αν τρως γρήγορα, είσαι multi-tasker

Οι άνθρωποι που τρώνε υπερβολικά γρήγορα, συνήθως είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν πολλά καθήκοντα και είναι πολύ καλοί με τις προθεσμίες. Σε αντίθεση με αυτούς που τρώνε αργά, εκείνοι βάζουν άλλα πράγματα και ανθρώπους πάνω από τον εαυτό τους. Συνήθως είναι καλοί συνεργάτες, αλλά δεν αφιερώνουν τον χρόνο που θα έπρεπε στις δικές τους ανάγκες και τον εαυτό τους.



Αν τρως «οργανωμένα», είσαι τακτικός

Αν τακτοποιείς τις τροφές στο πιάτο σου ώστε να μην ακουμπάει η μία την άλλη, τότε ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Οι άνθρωποι με αυτές τις συνήθειες στο φαγητό τους δεν θα μπορούσαν παρά να μην έχουν την τάξη πάνω απ’ όλα στην καθημερινότητά τους. Δε μοιράζονται εύκολα ευθύνες άλλους και πιθανότατα να μην είναι ευέλικτοι.


Αν τρως απομονώνοντας τροφές, είσαι μεθοδικός

Εάν τρως μόνο μια τροφή σε κάθε μπουκιά, τότε μάλλον έχεις θέματα ευελιξίας. Οι περισσότεροι που απολαμβάνουν το φαγητό τους με αυτό τον τρόπο είναι μεθοδικοί και ξέρουν πώς να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους, δίνοντας μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, ό,τι κι αν κάνουν. Απεχθάνονται τις αλλαγές και δεν πηγαίνουν με το ρεύμα της εποχής.


Αν τρως ανακατεύοντας τροφές, είσαι ανοιχτός σε πειραματισμούς

Εάν ανακατεύεις τις τροφές σου΄ή κάθε σου μπουκιά δεν περιλαμβάνει μόνο μία γεύση, τότε φαίνεται πως είσαι ανοιχτός σε νέα πράγματα και εμπειρίες. Όσοι ανακατεύουν τις τροφές στο πιάτο τους είναι συνήθως ανοιχτοί χαρακτήρες, έχουν δυνατές σχέσεις με τους φίλους τους και είναι άνετοι με το να αναλαμβάνουν ευθύνες. Αντίστοιχα, οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να παρουσιάζουν πρόβλημα συγκέντρωσης.


Αν τρως δυνατά, είσαι ντόμπρος

Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε θάρρος για περίεργους ήχους κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, ειδικά με σούπα, οι άνθρωποι που κάνουν θορύβους όταν τρώνε, είναι ελεύθερα πνεύματα που δεν νοιάζονται και πολύ για τη γνώμη των άλλων. Είναι ντόμπροι και ειλικρινείς, σε σημείο πολλοί να τους θεωρούν αγενείς.


Αν τρως προετοιμάζοντας το φαγητό σου, έχεις στρατηγική σκέψη

Αν πριν ξεκινήσεις το φαγητό σου, κόβεις ό,τι περιέχει το πιάτο σε μικρά κομμάτια, τότε αυτό φανερώνει πως έχεις μια στρατηγική σκέψη και είσαι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από όλους. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλες βλέψεις για το μέλλον, αλλά πολλές φορές χάνουν το παρόν.


Αν τρως τα πάντα, είσαι περιπετειώδης

Αν σ`αρέσουν όλες οι τροφές και αναζητάς την επόμενη, νέα, γευστική εμπειρία, τότε σίγουρα είσαι περιπετειώδης. Οι άνθρωποι αυτοί απολαμβάνουν να παίρνουν ρίσκα, είναι θαρραλέοι και «έξω καρδιά», έχουν ανοιχτό μυαλό και δεν βαριούνται εύκολα.


Αν τα θέλεις όλα με συγκεκριμένο τρόπο, είσαι επιλεκτικός

Εάν παραγγέλνεις φαγητό και ζητάς να γίνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τότε μην το ψάχνεις, ανήκεις εδώ! Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φαίνονται συχνά λίγο δύστροποι και διεκδικούν αυτό που θέλουν. Είναι περίεργοι, διψούν για γνώση και δεν έχουν πρόβλημα να ρωτούν, αν αυτό τους βοηθά να παραμείνουν σε βολική ζώνη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs