Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Τζιχαντιστής θέλει να πάρει στην Ολλανδία την έφηβη Βρετανίδα σύζυγό του


Πριν από τέσσερα χρόνια, η Σαμίμα Μπέγκουμ το έσκασε μαζί με δύο συμμαθήτριές της από ...
το σχολείο και ταξίδεψε στη Συρία, προκειμένου να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος




Ο Ολλανδός σύζυγος μια Βρετανίδας έφηβης, της οποίας της αφαιρέθηκε η υπηκοότητα επειδή προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος, επιθυμεί να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί της και με το παιδί τους, μετέδωσε σήμερα το BBC.

Η 19χρονη Σαμίμα Μπέγκουμ έφυγε από το Λονδίνο μαζί με δύο φίλες της από το σχολείο για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος όταν ήταν 15 ετών αλλά τώρα θέλει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον νεογέννητο γιό της. Τον περασμένο μήνα της αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα για λόγους ασφαλείας.

Η τύχη της Μπέγκουμ, η οποία τον περασμένο μήνα εντοπίστηκε σε ένα στρατόπεδο κρατουμένων στη Συρία, υπογραμμίζει τον ηθικό και νομικό λαβύρινθο και το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις όταν καλούνται να διαχειριστούν τις οικογένειες ενόπλων που έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν την Δύση.

Επικαλούμενο μια συνέντευξη του συζύγου της Γιάγκο Ριέντιτς, το BBC μετέδωσε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος αλλά έχει παραδοθεί σε μια ομάδα σύρων μαχητών και κρατείται σε ένα κουρδικό κέντρο κράτησης στη βορειοανατολική Συρία.

Το BBC αναφέρει ότι ο Ριέντιτς θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί με την σύζυγο και τον γιο τους.

“Φαινόταν ευδιάθετη”, είπε ο Ριέντιτς για την γνωριμία του με την Μπέγκουμ. “Ηταν δική της επιλογή. Ζήτησε έναν σύντροφο για την ίδια και με κάλεσαν. Ήταν πολύ νέα…επέλεξε να παντρευτεί και εγώ επέλεξα να την παντρευτώ”, λέει ο ίδιος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs