Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ξεκίνησε το Καρναβάλι του Ρίο – Χρώμα, φτερά, λάμψη και... πολιτικά μηνύματα [εικόνες]


Το καρναβάλι ξεκίνησε επίσημα χθες σε όλη την Βραζιλία, με τους δρόμους των πόλεων να μετατρέπονται σε...
μια θάλασσα από χρώμα, λάμψη και φτερά.




Οι καρνιβαλιστές έκαναν επίδειξη τα πολυτελή κοστούμια τους στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο κατά την διάρκεια της πρώτης νύχτας των εορτασμών για το πενθήμερο φεστιβάλ που σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής.

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους για να γιορτάσουν την έναρξη του ΚαρναβαλιούΧιλιάδες Βραζιλιάνοι ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους για να γιορτάσουν την έναρξη του Καρναβαλιού


Η φετινή εκδήλωση είναι η πρώτη γιορτή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ζαϊχ Μπολσονάρου, και αναμένεται πως οι εκδηλώσεις θα έχουν στόχο τον ακροδεξιό πρόεδρο που είναι γνωστός για τις προσβολές του απέναντι στην LGBT κοινότητα και τις μειονότητες.

Στο Carmelitas, ένα από τα πιο παραδοσιακά υπαίθρια πάρτι του Ρίο, οι καρναβαλιστές τραγουδούσαν ένα τραγούδι σάμπα με τον τίτλο «Μπλε ή ροζ, είναι όλα το ίδιο», μια αναφορά στην υπουργό ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μπολσονάρου, Νταμάρες Άλβες, που είχε δηλώσει «Είναι μια νέα εποχή για τη Βραζιλία, τα αγόρια φορούν μπλε και τα κορίτσια ροζ» λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.



Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν πέντε ημέρες

«Αυτή η παρέλαση είναι μια πράξη αντίστασης στην καταπιεστική νέα κυβέρνηση» δήλωσε η Μόνικα Μαχάντο, μια παίκτρια κρουστών στην μπάντα.

Και αναμένεται να επισκεφθούν τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν από κοντά το διάσημο καρναβάλιΚαι αναμένεται να επισκεφθούν τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν από κοντά το διάσημο καρναβάλι


Ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο και πως οι αστυνομικοί που σκοτώνουν εγκληματίες θα πρέπει να παίρνουν μετάλλια και όχι ποινές φυλάκισης.


Αρκετά κοστούμια έχουν ως στόχο ένα πρώιμο σκάνδαλο διαφθοράς στην κυβέρνηση Μπολσονάρου.

Η Βινίσιους Άλβες, μια φοιτήτρια, φορούσε μια πορτοκαλί στολή με έναν μαντίλι στολισμένο με ψεύτικα χρήματα και φέτες πορτοκαλιού, σε μια σπόντα για την έκφραση «πορτοκαλί εργαζόμενος» που αναφέρεται στην χρήση από την πλευρά των πολιτικών, υπαλλήλων – φαντάσματα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Μόλις τρεις εβδομάδες στην κυβέρνηση Μπολσονάρου, έχουν αρχίσει να τίθενται ερωτήματα σχετικά με ύποπτες πληρωμές στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γιου και της συζύγου από τον οδηγό του γιου του, με πολλούς να υποπτεύονται πως ήταν ένας «πορτοκαλί υπάλληλος».


«Ο οδηγός έχει κληθεί στο δικαστήριο πολλές φορές και ποτέ δεν εμφανίστηκε, γι’ αυτό ζητώ απαντήσεις σε αυτό το καρναβάλι» είπε η Άλβες. «Το καρναβάλι είναι αντίσταση, η σάμπα είανι αντίσταση».





Φωτογραφίες: AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs