Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Καναδάς: Καθηλώσαμε τα Boeing μετά από νέα δεδομένα για τις πτήσεις που συνετρίβησαν


Δορυφορικά δεδομένα υποδηλώνουν ομοιότητες στο προφίλ της πτήσης των δύο αεροσκαφών που συνετρίβησαν, εξήγησε ο...
υπουργός Μεταφορών Μαρκ Γκαρνό




O Καναδάς αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει “αμέσως” και “μέχρι νεωτέρας” την πτήση στον εναέριο χώρο του των αεροσκαφών 737 MAX 8 και MAX 9, μετά το τραγικό δυστύχημα με ένα από τα αεροσκάφη αυτά στην Αιθιοπία την Κυριακή, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Μαρκ Γκαρνό.

Η Οτάβα αιτιολόγησε την προσωρινή απαγόρευση της πτήσης μετά τη συλλογή νέων πληροφοριών που αφήνουν υπόνοιες ότι η τραγωδία στην Αντίς Αμπέμπα κατά την οποία 157 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή έχει κοινά σημεία με το πολύνεκρο δυστύχημα με αεροσκάφος MAX 8 της ινδονησιακής εταιρίας Lion Air κατά το οποίο σκοτώθηκαν 189 άνθρωποι στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν και αναλύθηκαν σήμερα το πρωί “προέρχονται από δορυφορικά δεδομένα που υποδηλώνουν ομοιότητες στο προφίλ της πτήσης των δύο αεροσκαφών που συνετρίβησαν”, εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών Μαρκ Γκαρνό.

Ο Καναδάς, η μόνη χώρα μέχρι σήμερα που συνόδευε τους Αμερικανούς στην άρνησή τους να αναστείλουν τις πτήσεις αυτών των αεροσκαφών, πήρε την απόφαση αυτή μετά τα “νέα δεδομένα” που έλαβε για τις συνθήκες του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή 157 ανθρώπων, εκ των οποίων 18 Καναδοί.

Στον απόηχο της καθήλωσης των αεροσκαφών αυτών στο καναδικό έδαφος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφασή του για την καθήλωση των αεροσκαφών στο αμερικανικό έδαφος.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs