Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Η Google στο πλευρό του Ριάντ: Δεν αποσύρει την εφαρμογή που επιτρέπει στους άντρες να παρακολουθούν τις γυναίκες τους


Η εφαρμογή Absher θα παραμείνει στο κατάστημα Google Play μετά από μία έρευνα που ...
διαπίστωσε ότι δεν παραβιάζει κανέναν από τους κανόνες της εταιρείας




Στο πλευρό του Ριάντ τάσσεται η Google. Ο τεχνολογικός «γίγαντας» απέρριψε τις καταγγελίες Αμερικανίδων πολιτικών που ζητούσαν την άμεση απόσυρση της ηλεκτρονικής εφαρμογής της σαουδαραβικής κυβέρνησης «Absher» που επιτρέπει στους άντρες να τις παρακολουθούν και να ελέγχουν τα ταξίδια τους. Κι όλα αυτά, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πολιτικοί στις ΗΠΑ ζητούσαν να αποσυρθεί η εφαρμογή από το κατάστημα διαδικτυακών πωλήσεων της Google και της Apple.

Η Αμερικανίδα πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζάκι Σπάιερ μαζί με άλλες 13 βουλευτές του Κογκρέσο, ζήτησαν την κατάργηση της εφαρμογής αυτής.

Ωστόσο, ο τεχνολογικός «γίγαντας» υποστήριξε ότι το λογισμικό που επιτρέπει στους άντρες να ελέγχουν τις γυναίκες, πληροί όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Η εφαρμογή Absher θα παραμείνει στο κατάστημα Google Play μετά από μία έρευνα που διαπίστωσε ότι δεν παραβιάζει κανέναν από τους κανόνες της εταιρείας.

Προασπιστές των δικαιωμάτων του ανθρώπου τονίζουν ότι οι εταιρείες κολοσσοί της τεχνολογίας επιτρέπουν κακομεταχειρίσεις εναντίον γυναικών και κοριτσιών στο υπερσυντηρητικό Βασίλειο του Ριάντ με το να φιλοξενούν την ηλεκτρονική εφαρμογή.

Η εφαρμογή Absher, δημιούργημα του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν, επιτρέπει στους άντρες να ενημερώνονται πού βρίσκονται οι γυναίκες τους ή να αφαιρούν την άδεια στις συζύγους τους και στα συγγενικά τους πρόσωπα για να μην πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην σαουδαραβική έκδοση των ηλεκτρονικών καταστημάτων της Google και της Apple.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία πρέπει να λαμβάνουν την άδεια από έναν άντρα συγγενή τους για να εργαστούν, να παντρευτούν και να ταξιδέψουν με βάση το αυστηρό σύστημα κηδεμονίας, το οποίο οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν ως καταχρηστικό.

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην 138η θέση στην λίστα των 144 χωρών που συγκαταλέγονται στην ετήσια Έκθεση για τον Παγκόσμιο Δείκτη που αφορά στο χάσμα μεταξύ των φύλων για το 2017.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs