Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Το τελευταίο sms μίας κοπέλας μπαίνοντας στη μοιραία πτήση (pic)


«Επιβιβάστηκα και θα σου τηλεφωνήσω μόλις προσγειωθούμε», έγραψε στο σύζυγό της, που τελικά δεν ταξίδεψε μαζί της...
και γλίτωσε τη ζωή του, μια νίοπαντρη Ινδή 
που συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος των Αιθιοπικών Αερογραμών.

Όπως μεταδίδουν τα ινδικά ΜΜΕ, η Σίκα Γκαργκ, η οποία ταξίδευε για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), είχε παντρευτεί πριν από σχεδόν τρεις μήνες τον Σουμίγια Μπατατσαρίγια έπειτα από τρία χρόνια σχέσης.


Ο Μπατατσαρίγια επίσης επρόκειτο ταξιδέψει μαζί της με προορισμό το Ναϊρόμπι αλλά τελευταία στιγμή άλλαξε τα σχέδιά του και παρέμεινε στι Νέο Δελχί, έγραψε η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Times of India. Είχε μάλιστα αγοράσει και εκείνος εισιτήριο αλλά το ακύρωσε γιατί του προέκυψε μια έκτακτη σύσκεψη.

«Επιβιβάστηκα και θα σου τηλεφωνήσω μόλις προσγειωθούμε», έστειλε σε γραπτό μήνυμα η Γκαργκ στον σύζυγό της. Αλλά προτού προλάβει να της απαντήσει εκείνος, χτύπησε το τηλέφωνό του και τον ενημέρωσαν για το αεροπορικό δυστύχημα, ανέφερε το δημοσίευμα.

Το ζευγάρι, που ζούσε στο Νέο Δελχί, είχε σχεδιάσει μάλιστα διακοπές μετά την επιστροφή της Γκαργκ από το Ναϊρόμπι.

Την Δευτέρα η ινδή υπουργός Εξωτερικών Σούσμα Σουάρατζ δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με την οικογένεια της Γκαργκ και έκανε έκκληση για βοήθεια μέσω του Twitter. Αργότερα είπε ότι κατάφερε να μιλήσει με μέλη της οικογενείας της Γκαργκ καθώς και με τις οικογένειες άλλων Ινδών που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του αεροσκάφους.


Η Γκαργκ ήταν σύμβουλος του ινδικού υπουργείου Περιβάλλοντος και είχε λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην συμφωνία του Παρισίου για το κλίμα το 2015.

Το αεροσκάφος 737 MAX 8 με προορισμό το Ναϊρόμπι συνετρίβη λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του νωρίς το πρωί της Κυριακής από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Επιβάτες με διαβατήρια από 35 χώρες βρίσκονταν στην πτήση, ανάμεσά τους περίπου 24 υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών.

Το αεροσκάφος ήταν ο ίδιος τύπος με εκείνο της ινδονησιακής Lion Air, που συνετρίβη τον Οκτώβριο σκοτώνοντας 189 ανθρώπους-- επιβάτες και πλήρωμα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs