Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Τριπλό «χτύπημα» από την ΕΛ.ΑΣ: Η ηρωίνη του 1.000.000 ευρώ και οι υποθέσεις που εξαρθρώθηκαν (pics)


Χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ στα κυκλώματα ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 44,5 κιλά ηρωίνης, 818 κιλά κάνναβης και 7,5 κιλά κοκαΐνης. ...
Καίριο χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που δρουν κυρίως στην Αττική, 
κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών, εξαρθρώνοντας τρεις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες και κατάσχοντας πολύ μεγάλες ποσότητες ηρwίνης, κoκαΐνης και ακατέργαστης κάνaαβης.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η πρώτη περίπτωση κατά την οποία κατασχέθηκαν 44,5 κιλά ηwωίνης από το Ιράν, που υπολογίζεται ότι θα απέφερε κέρδη άνω του 1.000.000 ευρώ στους λαθρέμπορους, αν έβγαινε στην αγορά, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΚΑΜ, εκπαιδευμένων σκύλων και άλλων αστυνομικών δυνάμεων για τη σύλληψη όλων των μελών της σπείρας και για την έρευνα σε πολλές κρυψώνες που διατηρούσαν στην Αττική.

Ανάλογης σοβαρότητας είναι και η δεύτερη υπόθεση, που αφορά στην κατάσχεση 818 κιλών ακατέργαστης κάννaβης, καθώς και 7,5 κιλών κoκαΐνης, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι επίσης θα ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ στην παράνομη αγορά, ενώ η τρίτη περίπτωση αφορά το ξήλωμα από την Ασφάλεια Πειραιά, ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που διακινούσαν ναρκwτικά στην περιοχή, μέχρι και την Κόρινθο.


Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιώργος Κανέλλος και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής και η Ασφάλεια δούλεψαν μεθοδικά και για αρκετό διάστημα τις υποθέσεις και, χτες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συντονισμένη επιχείρηση, που οδήγησε στη σύλληψη των δραστών και στον εντοπισμό των μεγάλων ποσοτήτων ναρκwτικών.

Ειδικότερα, για την αποδόμηση του πρώτου εγκληματικού κυκλώματος και αποτροπή της διάθεσης των ναρκwτικών, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικού σκύλου, σε περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Ζωφριά, Κυψέλη, Δάφνη και Σεπόλια), κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, αλβανικής υπηκοότητας, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 28, 31, 31, 35 και 53 ετών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης των ναρκwτικών (καβάτζες), καθώς και δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια νόθευσης, επανατυποποίησης και συσκευασίας ναρκwτικών ουσιών.

Εκτός από τα 44,5 κιλά ηwωίνης βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 10 κιλά και 800 γραμμάρια σκόνης κατάλληλης για νόθευση ναρκwτικών ουσιών, χρηματικά ποσά, πιστόλι, αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα και κινητά τηλέφωνα.

Κεντρικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 53χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την προμήθεια και εισαγωγή, των ποσοτήτων ηρwίνης από το Ιράν και εν συνεχεία την περαιτέρω διακίνησή τους στη χώρα μας και άμεσος συνεργός του φέρεται ένας ακόμα Αλβανός, που είναι έγκλειστος των φυλακών, πάλι για ναρκwτικά.


Για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας Ιρανός, ο οποίος φέρεται ότι ήταν αυτός που έφερνε την ηρwίνη.

Η δεύτερη υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά τη σύλληψη ενός 46χρονου Αλβανού οδηγού ταξί στα διόδια της Ελευσίνας, μέσα στο όποιο βρέθηκαν 75 κιλά και 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάννaβης.

Ο 46χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία, καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν πάλι για ναρκwτικά και όπλα.

Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη, όπου συνελήφθη ένας ακόμα Αλβανός 37 ετών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 732 κιλά και 660 γραμμάρια ακατέργαστης κάννaβης, ενώ σε οικία σε περιοχή της Αττικής, κατασχέθηκαν τα 7,5 κιλά κοκaΐνης και περίπου 10 κιλά κάννaβη.

Κατασχέθηκαν ακόμα, 540 ευρώ, το ταξί και άλλα πειστήρια ενώ συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Στην τρίτη περίπτωση, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ομάδων ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές του Πειραιά (Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι) και στη Κόρινθο, 15 άτομα, ηλικίας 20 έως 72 ετών, από τα οποία 13 είναι μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται 2 ακόμη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 10 κιλά και 657 γραμμάρια κάννaβης, 84 γραμμάρια κοκaΐνης, 51 δενδρύλλια κάννaβης υδροπονικής καλλιέργειας, πιστόλι κρότου, χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ζυγαριές ακριβείας.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs