Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Μητέρα ξύπνησε από κώμα 27 ετών όταν άκουσε τον γιο της να τσακώνεται πάνω από το κρεβάτι της (pics & vid)


Η γενναία κίνηση της 59χρονης γυναίκας να προστατέψει τον γιο της από τη σύγκρουση αγκαλιάζοντάς τον, της κόστισε ...
τα τελευταία 27 χρόνια της ζωής της, όμως η μοίρα δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη.





Τεράστια έκπληξη στη διεθνή επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μία γυναίκα που βρισκόταν σε κώμα επί 27 ολόκληρα χρόνια μετά από τροχαίο ατύχημα, όχι μόνο επανήλθε αλλά πλέον είναι σε θέση να κουβεντιάζει και να επικοινωνεί με τους συγγενείς της.

Η περιπέτεια της 59χρονης σήμερα Μουνίρα Αμπντουλά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησε πίσω στο μακρινό 1991 όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο φορτηγό.


Η 32χρονη τότε μητέρα τριών παιδιών από την πόλη Αλ-Αΐν ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια, όμως τα σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα που έφερε είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αδερφός της που οδηγούσε το αυτοκίνητο, η Μουνίρα προσπάθησε να αγκαλιάσει τον γιο της που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα για να τον σώσει από την επερχόμενη σύγκρουση, αφήνοντας ακάλυπτο το κεφάλι της, με αποτέλεσμα τον σχεδόν θανατηφόρο τραυματισμό της.

Η οικογένειά της δεν το έβαλε ποτέ κάτω κι έπειτα από πολύχρονη νοσηλεία σε κλινικές των Εμιράτων και του Λονδίνου, το 2008 αποφασίστηκε να την μεταφέρουν σε εξειδικευμένη κλινική αποκατάστασης στη Γερμανία, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ανακτούσε την επαφή της με την πραγματικότητα.

Κι η στιγμή αυτή μπορεί να άργησε, όμως τελικά συνέβη πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ακούγοντας τον γιο της Ομάρ να τσακώνεται τηλεφωνικά με φίλο του πάνω από το κρεβάτι της, άνοιξε τα μάτια της και ψέλλισε τις πρώτες της κουβέντες.

Λίγες ημέρες αργότερα κατάφερε να συλλαβίσει το όνομά της, ενώ με την βοήθεια των ειδικών πλέον είναι σε θέση να κουβεντιάσει με τους γιατρούς και τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και να προσευχηθεί.


Παρόλα αυτά η 59χρονη γυναίκα συνεχίζει να μετακινείται μέσω αναπηρικού αμαξιδίου, καθώς εξακολουθεί να μην έχει τον έλεγχο των άκρων της, με τους γιατρούς ωστόσο να είναι αισιόδοξοι ότι η κατάστασή της μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω, χάριν σε νέες επιστημονικές μεθόδους που δοκιμάζονται σε πιλοτικό στάδιο.

Ο 31χρονος γιος της, Ομάρ, ο οποίος ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν η μητέρα του έπεσε σε κώμα δήλωσε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του «πανευτυχής που η μητέρα του είναι σε θέση να του μιλήσει και να πει το όνομά του», ενώ ενθυμούμενος την στιγμή που άκουσε τις πρώτες συλλαβές από τα χείλη της δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs