Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Την επόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για τη Novartis


Την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής, το αίτημα για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για ...
την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis. 
Το ζήτημα της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, θα έρθει «πακέτο» με αντίστοιχα αιτήματα που εκκρεμούν για Πολάκη, Καμμένο και Σαλμά όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης. Νωρίτερα, την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής θα έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής, αποκάλυψε ακόμα πως μέχρι την Μεγάλη Τρίτη θα έχουν ψηφιστεί 5 νομοσχέδια μεταξύ των οποίων οι 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και το ν/σ του υπουργείου Παιδείας για το «νέο Λύκειο». Επικαλούμενος το «πυκνό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης» ιδίως τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ο Νικος Βούτσης απέρριψε και οποιαδήποτε σκέψη για εκλογές πριν τον Οκτώβριο του 2019. 

Στη συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αμέσως μετά τη διάσκεψη των προέδρων και ερωτώμενος σχετικά με τις απαιτήσεις κάποιων συνταξιούχων βουλευτών για αναδρομικά, απηύθυνε έκκληση εκ μέρους «της κυβερνητικής πλειοψηφίας και όλων των κομμάτων εκ νέου να αποσύρουν τις αιτήσεις τους ή να παραιτηθούν των δικαστικών αποφάσεων» κάνοντας λόγο για «ηθικό και πολιτικό ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει άλλες κοινωνικές ομάδες». 

Ο Νίκος Βούτσης διευκρίνισε ότι «επειδή πρόκειται για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κινηθεί σε διαφορετική γραμμή» διαμηνύοντας πάντως την «πολιτική βούληση να μην ικανοποιηθούν άμεσα αυτά τα αιτήματα» παρά να… παίξουν καθυστερήσεις. 

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ακόμα ότι «από το 2015 υπάρχει και επίσημη απόφαση της Ολομέλειας που έχει δημοσιευτεί και σε ΦΕΚ, με το οποίο αποσυνδέθηκε η βουλευτική αποζημίωση από τις αμοιβές των δικαστικών».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs