Σάββατο, 4 Μαΐου 2019

120 δόσεις: Έως τη Δευτέρα το νομοσχέδιο - Πώς θα προκύπτουν οι μηνιαίες καταβολές


Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις όσων χρωστούν στο Δημόσιο. ...
Στη ρύθμιση χρεών προς την Εφορία ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφωθεί ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του κάθε οφειλέτη. 
Η συνολική οφειλή θα διαιρείται με το ποσό της καταβλητέας μηνιαίας δόσης, που αντιστοιχεί στο εισόδημα και έτσι θα προκύπτει ο αριθμός των δόσεων, που θα μπορεί να φτάνει τις 120.

«Το είχαμε υποσχεθεί και τώρα μπορούμε να το κάνουμε» είπε χθες το βράδυ σε ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο των 20 ευρώ, ενώ θα ισχύει ελάχιστος αριθμός 18 μηνιαίων δόσεων και μέγιστος 120 σύμφωνα με την «Δημοκρατία».

Το επιτόκιο της ρύθμισης θα είναι 5% και υπάρχει σκέψη για χαμηλότερο επιτόκιο σε όσους έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση αφού έχουν εξοφλήσει τις οφειλές του πρώτου τετραμήνου του 2019 (ΕΝΦΙΑ. ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών κτλ)


Για τα ασφαλιστικά Ταμεία

Όσον αφορά τις 120 δόσεις για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής, όπως παρουσιάστηκαν στο OPEN

χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

φυσικά ή νομικά πρόσωπα

εξαιρούνται όσοι είναι σε εξωδικαστικό και νόμο Κατσέλη

αποπληρωμή σε 120 δόσεις

για οφειλές έως το 2018

υποχρεωτική μετάπτωση από άλλες ρυθμίσεις

θα επιβάλλεται τόκος

ρυθμίσεις μέχρι 30/9/2019

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs