Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μεγάλη σπείρα ‑ Είχαν γίνει φόβος και τρόμος στο κέντρο - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία ληστών


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες 22 ατόμων – μετά από σχετική εισαγγελική απόφαση – που κατηγορούνται για...
συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες πεζών και διακεκριμένες κλοπές.
Πρόκειται για αλλοδαπούς (από τη Συρία, την Αλγερία και τη Λιβύη), ηλικίας από 17 έως 45 ετών, μεταξύ αυτών και 18χρονος ως ηγετικό στέλεχος της σπείρας.

Η αστυνομία εξάρθρωσε τη συμμορία τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε σε διάφορες περιοχές στη Θεσσαλονίκη. Διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, από τις αρχές του έτους, ενεργώντας είτε μεμονωμένα, είτε με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν 47 κλοπές και δύο ληστείες, με τα θύματά τους στην πλειονότητα να είναι νεαρές γυναίκες.


Λήστευαν και άλλαζαν ρούχα

Οι κατηγορούμενοι είχαν συνήθως στόχο, τσάντες που κρατούσαν γυναίκες και έπαιρναν μέτρα αντιπαρακολούθησης για να μην εντοπίζονται από την αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού έκλεβαν, πήγαιναν σε μικρούς δρόμους, όπου άλλαζαν ρούχα.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 30.000 ευρώ. Κάποια από τα αντικείμενα που άρπαξαν, όπως γυναικείες τσάντες, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ταξιδιωτικά έγγραφα και αστυνομικές ταυτότητες, βρέθηκαν σε χώρους όπου διέμεναν.

Στους ίδιους χώρους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 4.750 ευρώ, που εκτιμάται ότι είναι προϊόν της εγκληματικής τους δράσης.
Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs