Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Γερμανός παιδόφιλος - serial killer ο βασικός ύποπτος στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν (pics)


Εκτίει ποινή ισοβίων σε γερμανική φυλακή για την απαγωγή και δολοφονία 3 αγοριών. 
Στο στόχαστρο των πορτογαλικών αστυνομικών αρχών ...
έχει μπει ένας Γερμανός παιδόφιλος και κατα συρροή δολοφόνος που εκτίει ποινή σε γερμανική φυλακή αναφορικά με την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν το 2007.




Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο ύποπτος πρόκειται για τον 48χρονο Μάρτιν Νέι, που εκτίει ισόβια ποινή κάθειρξης στην χώρα του για την απαγωγή και την δολοφονία τριών αγοριών, στο διάστημα μεταξύ 1992 και 2001.

Παρουσιάζει σημαντική ομοιότητα με το σκίτσο της αστυνομίας που απεικονίζει άτομο που είχε θεαθεί να συμπεριφέρεται ύποπτα στην Πράια ντα Λουζ, την ώρα που απήχθη η μικρούλα Βρετανίδα, ενώ σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Νέι φέρεται να έχει ταξιδέψει στην Πορτογαλία το 2007, την περίοδο που έλαβε χώρα η απαγωγή της Μαντλίν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος παιδόφιλος δολοφόνος αρέσκονταν να επιτίθεται σε παιδιά σε διακοπές με τους γονείς τους. Εισέβαλε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και σκηνές φορώντας μάσκα, ενώ χρησιμοποιούσε και την τακτική του καμουφλάζ και τις ενέργειες προκειμένου να αιφνιδιάζει τα θύματά του.

Το 1992, ο Νέι επιτέθηκε και σκότωσε τον 13χρονο Στεφάν Τζαρ. Το 1993 «ξαναχτύπησε» απαγάγοντας και δολοφονώντας τον 8χρονο Ντένις Ρόστελ. Το 2001 σκότωσε το τρίτο θύμα του, τον επίσης 8χρονο Ντένις Κλάιν. Αν και έχει καταδικαστεί μόνο για αυτά τα τρία θύματα, πιστεύεται πως ο 48χρονος σήμερα δολοφόνος έχει σκοτώσει τουλάχιστον δύο ακόμη παιδιά, ένα στην Ολλανδία το 1998 και ένα στη Γαλλία το 2004.

Ο Νέι, που είχε σπουδάσει εκπαιδευτικός, ταξίδευε συχνά και σε χώρες εκτός Ευρώπης όπως ο Ισημερινός και το Περού και πιστεύεται πως επέκτεινε τις αρρωστημένες δραστηριότητές του και σε άλλες χώρες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της οικογένειας της μικρής Μαντλίν δήλωσε σχετικά με τις νέες πληροφορίες που μεταδίδονται από βρετανικά ΜΜΕ: «Μπορεί να είναι αυτός. Ταιριάζει στο προφίλ αφού είναι γνωστός παιδεραστής και αλλοδαπός. Ίσως είναι αυτός που ξαναβάζει στο μικροσκόπιό της η αστυνομία, ίσως και κάποιος άλλος. Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες. Ο Νέι έχει ανακριθεί στο παρελθόν για την απαγωγή της Μαντλίν, αλλά αρνήθηκε κάθε ανάμειξη. Τώρα βρίσκεται σε γερμανική φυλακή».

Την περασμένη Παρασκευή έκλεισαν 12 χρόνια από την αρπαγή της μικρής Μαντλίν από το κρεβάτι της σε θέρετρο στην Πορτογαλία, με ομάδα ερευνητών της Σκότλαντ Γιαρντ να εξακολουθούν όλο αυτό το διάστημα να ερευνούν την υπόθεση, εξετάζοντας τα ήδη υπάρχοντα κι όποια καινούργια στοιχεία για την εξαφάνιση.

Κι ενώ σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ αρνήθηκε να σχολιάσει τυχόν εμπλογή του Γερμανού serial killer στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, ο αμφιλεγόμενος πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Πορτογαλίας, Γκονζάλο Αμαράλ, που απομακρύνθηκε το 2007 επειδή είχε ισχυριστεί την εμπλοκή των ΜακΚαν στην εξαφάνιση της κόρης του, δήλωσε στα ΜΜΕ πως ο κύριος ύποπτος είναι Γερμανός καταδικασμένο σε ισόβια σε γερμανικές φυλακές, «φωτογραφίζοντας» τον Μάρτιν Νέι.







Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs