Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Φωτεινή Ψυχίδου: Η μαστογραφία, τα κλάματα και το μήνυμα της δημοσιογράφου - Μην αμελήσετε όπως εγώ κάτι τόσο σημαντικό όπως η ετήσια μαστογραφία


Μια ιδιαίτερη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έκανε Φωτεινή Ψυχίδου. Συγκεκριμένα...
, έγραψε για τη μαστογραφία που έκανε και τις στιγμές αγωνίας που βίωσε. 
Μέσα από αυτή την ανάρτηση έστειλε το δικό της μήνυμα για την πρόληψη και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους τη δική της εμπειρία.


Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα της Φωτεινής Ψυχίδου:

«Έπρεπε, να εμφανίσω ανησυχητικά συμπτώματα για να πάρω την απόφαση να “τρέξω” στη κυριολεξία για την πρώτη μου μαστογραφία… Έφτασα αγχωμένη, στρεσαρισμένη, φοβισμένη όσο ποτέ για μια εξέταση που θα έπρεπε να είναι απλά ένα τσεκαπ ρουτίνας εδώ και κάποια χρόνια.. Στην ερώτηση “πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε μαστογραφία η υπέρηχο μαστού” απάντησα το αδικαιολόγητο “ποτέ”! Μέχρι να πάρω την απάντηση ότι όλα είναι φυσιολογικά ένιωσα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου!!! Τέλος καλό, όλα καλά! Ωστόσο πήρα το μάθημα μου..

Η πρόληψη σώζει όχι μόνο ζωές αλλά και ψυχοφθόρες καταστάσεις… Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό του Ιασις Καλαματας για την άμεση ανταπόκριση και κυρίως για την ανθρωπιά και την κατανόηση που έδειξαν καθώς τους ταλαιπώρησα αρκετά βάζοντας τα κλάματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης…Ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται..

Ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται.. Ο καρκίνος του μαστού προλαμβάνεται. Μην αμελήσετε όπως εγώ… κάτι τόσο σημαντικό όπως η ετήσια μαστογραφία»!

Δείτε την ανάρτησή της:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs