Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Φρίκη: Αφαιρούν τη μήτρα από εργάτριες για μεγαλύτερη απόδοση - Από τις ιστορίες που αρνείσαι να πιστέψεις


Είναι φορές που ψάχνεις λόγια να γράψεις και να μεταφέρεις μία είδηση, αλλά το μυαλό σου ...
κολλάει, τα χέρια κοκαλώνουν και μένεις να κοιτάς την οθόνη, για λεπτά χωρίς να κουνιέσαι. 
Αυτό συνέβη όταν έπρεπε να κάνω θέμα μια φρικιαστική είδηση που ήρθε από την Ινδία.

Στην ινδική πόλη Beed, της πολιτείας του Maharashtra, εργάζονται περισσότερες από 7.000 γυναίκες στις φυτείες με τα ζαχαροκάλαμα. 4.500 από αυτές υποχρεώθηκαν να αφαιρέσουν τη μήτρα τους, για να μη λείψουν από την εργασία ούτε μία ημέρα.


Και αυτά είναι νούμερα που δίνει η επίσημη κυβέρνηση, με τα ποσοστά να είναι κατά πολύ μεγαλύτερα. Αυτή η πρακτική έχει ανθήσει τα τελευταία 3 χρόνια, αφού οι παραγωγοί δεν προσλαμβάνουν εργάτριες αν δεν υποβληθούν σε επέμβαση αφαίρεσης μήτρας, την οποία πληρώνουν οι ίδιες, και όταν δεν έχουν τα χρήματα, δανείζονται από τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, πολλές από τις γυναίκες εξαναγκάζονται από τους ίδιους τους συζύγους τους. Φυσικά οι κλινικές που λειτουργούν και αναλαμβάνουν τις επεμβάσεις, δεν ελέγχονται με πολλές από τις εργάτριες να καταγγέλουν ιατρικά προβλήματα.


Για να πείσουν τις γυναίκες που είναι αναλφάβητες στη πλειονότητα διαδίδουν ότι αν αφαιρεθεί η μήτρα, δεν κινδυνεύουν από καρκίνο. Η πλύση εγκεφάλου είναι τόσο μεγάλη που οι γυναίκες υποστηρίζουν πως είναι για το καλό τους.

Η Vrandavani Sandeep, 36 ετών, έκανε υστερεκτομή πριν από δύο χρόνια. «Δεδομένης της έλλειψης νερού, της ξηρασίας, η εργασία είναι σπάνια. Δεν μπορούμε να την χάσουμε για τα γυναικεία μας προβλήματα», δήλωσε στο Al Jazeera.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs