Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Βόλος: Στη φυλακή δημοτικός υπάλληλος για απάτη 120.000 ευρώ - Τρεις συγκατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής του αδικήματος


Ένοχη για απάτη, η οποία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ, κρίθηκε μία υπάλληλος του δήμου Βόλου από ...
το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.
Επίσης, τρεις υπάλληλοι του δήμου Ν. Ιωνίας, οι οποίοι είχαν προσκομίσει αλλοιωμένες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, απαλλάχτηκαν λόγω παραγραφής του αδικήματος, που με το νέο Ποινικό Κώδικα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, που απασχολούνταν στο Δήμο την περίοδο 2008 μέχρι το 2014, είχαν καταδικαστεί αρχικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος και συνολικά ζημία σε βάρος του Δημοσίου και εν προκειμένω του Δήμου Βόλου, για ποσό που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και άσκησαν έφεση που εκδικάστηκε χθες, Παρασκευή, στο Πενταμελές Εφετείο.

Για την απαλλακτική απόφαση υπήρχε το δεδικασμένο του Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια σε σχολείο του Βόλου, η οποία είχε απαλλαγεί.

Αντίθετα, η υπάλληλος του Δήμου Βόλου, που εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στο Δήμο, κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της απάτης, διότι ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ (αν ήταν λιγότερα τα χρήματα θα ήταν πλημμέλημα) και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με αναστολή, όσο και πρωτόδικα.

Το θέμα αποκαλύφθηκε το 2014, μετά την έρευνα που ξεκίνησε στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ύστερα από εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων δημοσίων υπαλλήλων που καταλαμβάνουν παράνομα θέσεις στο δημόσιο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs