Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Μεγάλη αλλαγή στον Mozilla Firefox: Τι ισχύει από σήμερα


Από σήμερα ο δημοφιλής browser Mozilla Firefox αλλάζει σημαντικά παρέχοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα ιδιότητα... στους χρήστες του.

Συγκεκριμένα, στη νέα έκδοσή του, η οποία περιλαμβάνει παλιούς και νέους χρήστες, ο Firefox περιλαμβάνει και την «Αυξημένη Προστασία Παρακολούθησης», ένα χαρακτηριστικό που αποτρέπει ιστοχώρους από το να συγκεντρώνουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών του διαδικτύου.

Το χαρακτηριστικό αυτό ουσιαστικά «απαγορεύει» την εγκατάσταση cookies παρακολούθησης, αλλά και την «κρυπτοεξόρυξη», δηλαδή την χρήση του επεξεργαστή του υπολογιστή για διάφορες εργασίας από τρίτα πρόσωπα, χωρίς τη γνώση του χρήστη.

Η «Αυξημένη Προστασία Παρακολούθησης» είχε εγκατασταθεί περίπου στο 20% των χρηστών του Firefox σε υπολογιστές και συσκευές Android, ωστόσο, από σήμερα εγκαθίσταται στις μηχανές όλων των χρηστών του δημοφιλούς browser.

Σημειώνεται ότι πλέον ο Firefox διαθέτει και μια «αυστηρή εκδοχή» της προστασίας, η οποία αποκόπτει και τα σκριπτάκια που κλέβουν το «δακτυλικό απότύπωμα» του browser.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs