Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Γιώργος Μεταξάκης: Ο παιδοκτόνος της Κρήτης που προδώθηκε από το ημερολόγιό του - Τρία αθώα παιδιά, θύματα της διαφωνίας δύο ενηλίκων


22 Σεπτεμβρίου 1999, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στη Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουν ...
για κεντρικό θέμα, τον άδικο χαμό τριών ανήλικων παιδιών στον Αλμυρό ποταμό στο Ηράκλειο της Κρήτης.




Αλλά η είδηση του θανάτου των παιδιών, επισκιάζεται από τις αποκαλύψεις σχετικά με το δολοφόνο. Μετά από 24 ώρες ανάκριση, ο Γιώργος Μεταξάκης, λυγίζει και παραδέχεται, ότι αυτός έπνιξε τα ίδια του τα παιδιά στο ποτάμι. 

Το 1986, ο μετέπειτα παιδοκτόνος, είχε κλέψει τη δεύτερη ξαδέλφη του, Αργυρώ, παντρεύτηκαν, και μαζί έκαναν 4 παιδιά. Σε όλη τη διάρκεια του γάμου, δεν έλειπαν οι καυγάδες και οι προειδοποιήσεις, από την σύζυγο, ότι θα εγκαταλείψει το σπίτι τους, και θα πάρει μαζί και τα παιδιά τους.


Εκείνο το Σεπτέμβριο, η Αργυρώ κάνει πράξη, τις απειλές της και φεύγει από το σπίτι, ξεκινώντας διαδικασίες για το διαζύγιο. Αυτή η εξέλιξη διαταράσσει την ισορροπία του Μεταξάκη, που ωθείται στο αλκοόλ. Ενώ στις συζητήσεις με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, φαίνεται μεταμελημένος, και έτοιμος να δώσει το διαζύγιο στη σύζυγο του, αυτός καταστρώνει το νοσηρό σχέδιο του και το καταγράφει σε ένα ημερολόγιο.


Το απόγευμα της 20ής Σεπτεμβρίου 1999, πήρε με το αυτοκίνητο του τη 12χρονη κόρη του, τον Γιάννη 10 ετών, τον Νίκο 4 ετών και το δίχρονο αβάπτιστο αδελφάκι τους για να πάνε βόλτα και κατέληξαν στον Aλμυρό ποταμό. Ξαφνικά έδεσε τα χέρια της κόρης του, στο λεβιέ για να μην μπορεί να κινηθεί, πήρε τα αγόρια στην όχθη του ποταμού και τα πέταξε στα κρύα και ορμητικά νερά του ποταμού. Στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε με την κόρη του στην περιοχή του Mοχού, όπου και την εγκατέλειψε.

Ο Μεταξάκης συνελήφθη την επόμενη ημέρα, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στα βουνά του Λασιθίου. Είχε κόψει τα γένια του για να αλλάξει παρουσιαστικό και να παραπλανήσει την αστυνομία. Στους αστυνομικούς είπε ότι τα παιδιά πνίγηκαν από ατύχημα, και ότι θόλωσε και δεν ήξερε τι να κάνει, για αυτό και προσπάθησε να διαφύγει.


Όλα όμως αποκαλύφθηκαν, όταν βρέθηκε το ημερολόγιο που κατέγραφε τις σκέψεις του. «Αγαπάω τα παιδιά μου. Αλλά εσύ μου τα στερείς. Εσύ φταις για όλα. Όταν πεθάνω, να με θάψετε μαζί τους», έγραφε στο ημερολόγιό του για τη γυναίκα του. Στο δικαστήριο δεν απολογήθηκε, δεν ψέλλισε ούτε λέξη. Δέχτηκε τη ποινή των τρις ισόβια, χωρίς να σηκώσει το κεφάλι του. Ο δικηγόρος του άσκησε έφεση, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στην εκδίκαση και έτσι η ποινή παρέμεινε ως είχε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs