Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Επικίνδυνη για την παγκόσμια υγεία η Τουρκία: Κρύβουν τους ασθενείς-θύματα του Κορωνοϊού


Συναγερμός σήμανε σήμερα στο αεροδρόμιο της Άγκυρας εξαιτίας του κορωνοϊού. Δώδεκα επιβαίνοντες σε πτήση της ...
Turkish Airlines από το Ιράν παρουσίασαν υψηλό πυρετό και 17 θεωρούνται ύποπτοι φορείς ιού.

Το αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών (THY)TK879, που εκτελούσε σήμερα πτήση από την Τεχεράνη στην Κωνσταντινούπολη, προσγειώθηκε στην Άγκυρα λόγω υποψιών ότι υπήρχαν επιβαίνοντες με κορωνοϊό.




Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 132 επιβαίνοντες, οι 12 παρουσίασαν υψηλό πυρετό και 17 θεωρήθηκαν ύποπτοι ότι ήταν φορείς. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Άγκυρα περίπου στις 10:30. Κλιμάκια του τουρκικού υπουργείου Υγείας προχώρησαν άμεσα σε έλεγχο των επιβατών και διαπίστωσαν ότι η θερμοκρασία 12 επιβατών ήταν πάνω από το φυσιολογικό.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι «μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν κάποιοι που παρουσίασαν πυρετό και βήχα. Ετσι αποφασισαμε να προσγειώσαμε το αεροσκάφος. Θα ανακοινώσουμε τα τελικά αποτελέσματα έπειτα από 3-4 ώρες».

Οι επιβάτες και το προσωπικό του αεροπλάνου θα τεθούν σε καραντίνα σε νοσοκομείο στην Άγκυρα για 14 ημέρες. Όλοι οι επιβάτες είναι Τούρκοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Η Τουρκια τις τελευταίες μέρες κάνει το κορόιδο σχετικά με τον Κορωνοϊό καθώς δεν ανακοινώσει ούτε ένα κρούσμα σε μια χώρα δεκάδων εκατομυρίων κατοίκων όταν δίπλα της στο Ιράν ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία. Τι κάνει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και δεν παρεμβαίνει για να ελέγξει την κατάσταση;

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs