Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ερντογάν: Εντολή να γίνουν νοσοκομεία δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης


Το κάθε νοσοκομείο θα διαθέτει 1.000 κλίνες και θα νοσηλεύονται μόνο ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό ...
Σε νοσοκομεία για ασθενείς με κορωνοϊό μετατρέπει το παλιό διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ κι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην ασιατική Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.




Το κάθε νοσοκομείο θα διαθέτει 1.000 κλίνες και θα νοσηλεύονται μόνο ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό. «Σε 45 ημέρες θα έχουν τελειώσει και θα ανοίξουν για το λαό μας», είπε. Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η πώληση μασκών απαγορεύεται και θα διατίθενται είτε από το κράτος είτε από τα φαρμακεία δωρεάν.

«Οι νομαρχίες μας άρχισαν να διανέμουν δωρεάν μάσκες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-devlet. Απαγορεύεται αυστηρά η πώληση μασκών με χρήματα. Οι μάσκες που διατίθενται στην αγορά παρέχονται επίσης δωρεάν. Έχουμε αρκετό απόθεμα σε μάσκες για όλους τους πολίτες μας μέχρι να τελειώσει η επιδημία και συνεχίζουμε να παράγουμε. Ως κράτος, είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε δωρεάν μάσκες σε όλους τους πολίτες μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σουπερμάρκετ και σε πολυπληθείς χώρους, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία της απόστασης που πρέπει να τηρείται μεταξύ των ατόμων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs