Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Πέτσας: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το Πάσχα - Ούτε την Ανάσταση ούτε την Κυριακή του Πάσχα


Την αποδοκιμασία της κυβέρνησης για τα περιστατικά όπως αυτά που συνέβησαν σε δύο εκκλησίες ...
το Σαββατοκύριακο εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Παραβλέπουν τις συστάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τους νόμους που υπαγόρευσαν οι έκτακτες περιστάσεις, κρατάμε την πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε τον συνωστισμό» είπε χαρακτηριστικά.
«Τον Γολγοθά του κορονοϊού που περνάει και η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μας είναι να μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, χωρίς μετακινήσεις, με κλειστές εκκλησίες και λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως είναι άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όσα χτίζαμε, είναι άδικο να παρασυρθούμε από την Άνοιξη και να παραβιάσουμε τα μέτρα. Άλλο άσκηση κοντά στο σπίτι μας κι άλλο συνωστισμός σε πεζόδρομους και πάρκα, είπε και πρόσθεσε: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά τη νίκη μας κατά του κορονοϊού.

Ούτε σήμερα επιτρέπονται τέτοιες μετακινήσεις, ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας. Η πραγματική απειλή είναι μια χαλάρωση ειδικά τις ημέρες της Ανάστασης ή της Κυριακής του Πάσχα. Αυτό πρέπει να αποτραπεί, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να το εξασφαλίσουμε, είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι σε εθνικές οδούς παλιές και νέες, λιμάνια και σταθμούς, και πως λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, προσφυγικές δομές αλλά και για άλλες ειδικές ομάδες.

«Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση» είπε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs