Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Βόλος: Ακουσε την απόφαση του ανακριτή και άρχισε να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο


Το κεφάλι του στον τοίχο του κρατητηρίου των δικαστηρίων, χτύπησε ένας 35χρονος, που κατηγορείται για...
ληστεία κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, όταν άκουσε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακιστεί μέχρι να γίνει η δίκη του.
Αποτέλεσμα ήταν να αυτοτραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι, ενώ το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που κλήθηκε και πήγε στα δικαστήρια, έκρινε ότι υπέστη θλαστικό κεφαλής και δεν απαιτούνταν η μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με χειροπέδες στα χέρια πήρε το δρόμο για τα κρατητήρια, μέχρι να γίνει η μεταγωγή του στη φυλακή.

Ο 35χρονος άνδρας, που κατηγορείται ότι λήστεψε με την απειλή μαχαιριού γυναίκα υπάλληλο fast food στη Ν. Ιωνία και πως είχε κλέψει το βράδυ του Σαββάτου 310 ευρώ από την ταμειακή μηχανή. Ωστόσο, η τύχη του δεν κράτησε πολύ, καθώς το πρωί της Κυριακής αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι είναι το ίδιο άτομο που στις 27 Μαρτίου 2020, είχε ληστέψει γυναίκα υπάλληλοι βενζινάδικου στην οδό Ιάσονος, αφού την απείλησε και είχε κλέψει 260 ευρώ από την ταμειακή μηχανή. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στα Δικαστήρια και πέρασε το γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μετά τις 14.00 το μεσημέρι.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στον ανακριτή ότι όταν έκανε τις δύο ληστείες ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν είχε αίσθηση της πράξης του. Επίσης είπε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία για να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, αλλά τον πρόλαβε ο περιορισμός λόγω του κορωνοϊού και δεν ξεκίνησε να παρακολουθεί τις συνεδρίες.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο κρατητήριο, που βρίσκεται στο ισόγειο των Δικαστηρίων, μέχρι να αποφασίσουν ο ανακριτής και η εισαγγελέας υπηρεσίας. Όταν πληροφορήθηκε ότι θα προφυλακιστεί μέχρι να γίνει η δίκη του, χτύπησε το κεφάλι στον τοίχο, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί.

Τελικά, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο κρατούμενος αποχώρησε, συνοδεία των αστυνομικών με χειροπέδες στα χέρια για τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου θα μείνει μέχρι τη μεταγωγή του στις φυλακές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο