Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Πώς έστησε τη «μηχανή» του ο «ψευτογιατρός» Πώς από γιος οικοδόμου, επέστρεψε ζάπλουτος πιλότος


Ο κομβικός ρόλος ενός συνεργάτη του, ο οποίος εντόπιζε τα υποψήφια θύματα και κατάφερνε να τα παρασύρει προς...
τα πλοκάμια του «ψευτογιατρού», φανερώθηκε την Τρίτη, αναδεικνύοντας ένα μέρος της «μηχανής» που είχε στήσει ο κατά κόσμον Νικόλας Κοντοστάθης, προκειμένου να εκμεταλλεύεται σχεδόν κυνικά τον ανθρώπινο πόνο.




Η «μηχανή» ήταν καλά στημένη και λειτουργούσε άψογα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο συνεργάτης του ψευτογιατρού εντόπιζε τα υποψήφια θύματα, τα προσέγγιζε και την κατάλληλη στιγμή «έριχνε το δόλωμα», παρασύσοντας τους ανθρώπους που αγωνιούσαν για την υγεία τους ή για τους αγαπημένους τους, στον ιστό που είχε υφάνει ο Νικόλαος Κοντοστάθης.

Σύμφωνα με την αποκλειστική μαρτυρία επιχειρηματία στο Mega, ο συγκεκριμένος άνδρας τον πλησίασε και του σύστησε τον 47χρονο Νικόλαο Κοντοστάθη ως τον επιστήμονα που θα θεράπευε το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει.

«Ο Κ. με πήγε στον Κοντό για να με κάνει καλά. Ότι έχει ένα φίλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός γιατρός, θεραπεύει τα πάντα, με βότανα κυρίως. Ήταν φίλοι αυτοί οι δύο. Πήγα στον Κοντό, μιλήσαμε, ήταν γιατρός, ήταν βοτανολόγος, άνθρωπος της επιστήμης που χάριζε, γιατί εμένα μου είπε “χάρη στο κάνω, δεν θα βγάλω τίποτα από όλα αυτά, και μην πεις και πουθενά και τίποτα” σε γιατρούς δηλαδή, για τέτοια πράγματα, “μην πεις ότι κάνεις θεραπεία μαζί μου γιατί με πολεμάνε», ανέφερε ο επιχειρηματίας μιλώντας στο Mega.

Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε στο Κουκάκι, σε ένα διαμέρισμα σχεδόν κενό. Ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι μόλις είχε επιστρέψει από την Αγγλία και είχε νοικιάσει το χώρο για να τον μετατρέψει σε ιατρείο. Ύστερα ήρθε η «λυπητερή», και επειδή το ποσό ήταν μεγάλο και για να μην τρομάξει το υποψήφιο θύμα τους, ο κοινός γνωστός, ο άνθρωπος που τους είχε φέρει σε επαφή, προσφέρθηκε να διευκολύνει τον επιχειρηματία.

«Μου είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 15.000 η θεραπεία, και είχα δώσει κάποια χρήματα, γύρω στα 500-700 ευρώ, και στη συνέχεια προσφέρθηκε αυτός που μου τον σύστησε να του δώσει 3.000 ευρώ και να τα οφείλω εγώ σε αυτόν. Στη συνέχεια αυτός που μου τον σύστησε, μου ζήτησε κάπου 6.800 περίπου, συν 3.000 που του χρωστούσα για τον γιατρό, 9.800. Μου στοίχισε περίπου 12.000 για όλη την ιστορία», προσθέτει ο επιχειρηματίας.

Όταν ο επιχειρηματίας έδωσε και τις 12.000 ευρώ που υποτίθεται ότι κόστιζε η θεραπεία του, ο κοινός τους φίλος τον προσέγγισε ξανά. Αυτή τη φορά του ζήτησε 100.000 ευρώ, ως τα πρώτα έξοδα για να βοηθήσει τον ίδιο και τον Κόντο σε μια απίστευτη ιστορία με τράπεζες στο εξωτερικό, θυρίδες και την αμύθητη περιουσία του Καντάφι.


Εξετάζεται το ενδεχόμενο των συνεργών στην απάτη

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται ο εντοπισμός συνεργών του ψευτογιατρού κατόπιν πλήθους μαρτυριών για γιατρούς με τους οποίους συνεργαζόταν αλλά και για την παρουσία του σε κλινικές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, υπάρχουν δύο συγκατηγορούμενοι γιατροί οι οποίοι κατηγορούνταν σε βαθμό πλημμελήματος για συνέργεια σε απάτη.

Η μητέρα του 16χρονου θύματος του Κοντοστάθη επιβεβαιώνει πως το Νοέμβριο του 2017 κατά την διάρκεια εξέτασης από τον πρώτο, βρισκόταν μαζί και ένας Γιατρός Γενικής Ιατρικής.

Ταυτόχρονα, την παρουσία του Γενικού Γιατρού, κατά τη διάρκεια εξετάσεων, επιβεβαιώνουν και οι γονείς του δεύτερου ανήλικου θύματος.

Ο εν λόγω Γιατρός αρχικά είχε καταθέσει στις αρχές πως δεν γνώριζε τον Γιατρό…Κόντο, ενώ εν συνεχεία δήλωσε πως συνεργαζόταν μαζί του από τον 2014, τονίζοντας πως και ο ίδιος είχε προμηθευτεί από αυτόν φάρμακα για την ασθένεια της μητέρας του.

Ενόσω αναζητά το δίκτυο συνεργατών του, η αστυνομία είναι έτοιμη να εξετάσει και νέες καταγγελίες εις βάρος του ψευτογιατρού, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του.

Την ίδια ώρα ανοικτό είναι το ενδεχόμενο της… μπουλντόζας στην πολυτελή κατοικία του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου με τις αρχές να σκάβουν προκειμένου να ερευνήσουν για την ύπαρξη τυχόν κρύπτης στην οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματα.


Έφυγε γιος οικοδόμου και επέστρεψε ζάπλουτος πιλότος

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την προσωπικότητα του Νικόλαου Κοντοστάθη ή ψευτογιατρού όπως αποκαλείται λόγω της δράσης του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων μεταξύ των οποίων δυο ανήλικα παιδιά.

Ο ίδιος παρουσιαζόταν ότι έχει καταγωγή από το Πήλιο, αλλά άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά από μικρό παιδί λένε ότι και σε αυτό ψέματα λέει. Ο κατηγορούμενος Νικόλαος Κοντοστάθης τα στοιχεία του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας σύμφωνα με ανθρώπους που τον θυμούνται. Γιος ενός σοβατζή-οικοδόμου ο οποίος έφυγε από το Ξυλόκαστρο για να υπηρετήσει τη θητεία του. Επιστρέφοντας μετά από κάποια χρόνια, σύμφωνα με άνθρωπο από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειάς του Κοντοστάθη στο Ξυλόκαστρο, παρουσιαζόταν ως πιλότος και Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Έκανε βόλτες με το πανάκριβο και πολυτελές όχημά του ενώ του άρεσε να εξιστορεί λεπτομέρειες από τα ταξίδια του.

Όλοι τον γνώριζαν ως τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας με το χονδρό πορτοφόλι αφού συνέχεια τόνιζε τον νεοπλουτισμό του.

Πολύ αργότερα, πάντα σύμφωνα με άνθρωπο από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, έμαθαν ότι είναι και γιατρός γεγονός που προκάλεσε έκπληξη. Όταν η ιστορία του ψευτογιατρού αποκαλύφθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης άνθρωποι που τον γνώριζαν σοκαρίστηκαν γνωρίζοντας ότι τα πολυτελή αυτοκίνητα και τη βίλα τα απέκτησε με απάτες, ενώ έστειλε και στο θάνατο δυο παιδιά και έναν ηλικιωμένο.

«Στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο. Ερχόταν με τη στολή του πιλότου και μας παρουσιαζόταν ως Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Μας έλεγε ότι πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από το Ξυλόκαστρο και χαιρετούσε τους δικούς του ανθρώπους που μένουν εδώ. Άλλες φορές μας έλεγε ότι έκανε πολλά ταξίδια ως πιλότος και πολλά ψέματα, δυστυχώς. Ο πατέρας του ήταν σοβατζής, ένας πολύ καλός άνθρωπος κι όταν έφυγε από τη ζωή, όλοι έλεγαν ότι έφυγε από τον καημό του. Δεν ξέρω αν γνώριζε η οικογένειά του εδώ στο Ξυλόκαστρο αλλά ίσως να είχαν υποψίες για τον γιο τους.

Θυμάμαι ότι ως παιδί ήταν χαμηλών τόνων άνθρωπος αλλά όταν έφυγε για το στρατό, τον χάσαμε. Πολύ αργότερα, όταν ερχόταν στο Ξυλόκαστρο να δει τους γονείς του και τα αδέρφια του, έκανε βόλτες με το υπερπολυτελές αμάξι του, μας έλεγε ότι έχει χρήματα πολλά, ταξίδια ως πιλότος και αργότερα μάθαμε ότι είναι γιατρός και απορήσαμε όλοι. Ήταν πολύ περίεργα τα πράγματα με αυτόν τον άνθρωπο και είχαμε κάποιες υποψίες. Έχουμε στεναχωρηθεί για τα δυο παιδιά του που θα μάθουν τη αλήθεια για τον πατέρα τους και για τις τρεις ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή» λέει στο protothema.gr μια γυναίκα από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs