Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Σε δημοπρασία ιστορικό ρολόι του βασιλιά Γεωργίου III της Αγγλίας - Εξωπραγματική η τιμή πώλησής του (Photo)


Σε επερχόμενη δημοπρασία σπάνιων συλλεκτικών αντικειμένων που διοργανώνει ο οίκος Sotheby’s ...
περιλαμβάνεται ένα ρολόι κατάλληλο για γαλαζοαίματους και σε ανάλογη τιμή.

Αρχικά αγορασμένο από τον βασιλιά Γεώργιο III της Αγγλίας το 1808, το χρυσό ρολόι τσέπης turbillon δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Abraham-Louis Breguet, του οποίου το brand εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα.
To αστραφτερό μοντέλο αναμένεται να πωληθεί έως και ένα εκατομμύριο δολάρια στη δημοπρασία.

Όταν δημιουργήθηκε αρχικά, αυτό το turbillon ήταν ένα πρωτοποριακό κομμάτι της ωρολογοποιίας και επέζησε στους αιώνες σύμφωνα με τον Sotheby’s σε «αρχική κατάσταση». Δεν φέρει τα διακριτικά Breguet στο εξωτερικό, πιθανότατα επειδή θα είχε προκληθεί σκάνδαλο, αν γινόταν γνωστό ότι ένας Άγγλος μονάρχης είχε στην κατοχή του ένα τόσο ακριβό γαλλικό ρολόι. Ωστόσο, το turbillon φέρει το όνομα του ωρολογοποιού.

Πιστεύεται ότι ο Breguet εφηύρε το tourbillon το 1793 ενώ ζούσε στην εξορία στην Ελβετία για να ξεφύγει από την κυριαρχία της Τρομοκρατίας στη Γαλλία μετά την Επανάσταση. Επέστρεψε στο Παρίσι το 1795 και η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το tourbillon κατατέθηκε το 1801. Το παράδειγμα που περιλαμβανόταν σε αυτήν την επερχόμενη δημοπρασία προέρχεται από μια περίοδο κατά την οποία ο Breguet είχε βελτιώσει σημαντικά το αρχικό του σχέδιο με καλύτερη λεπτομέρεια κίνησης.

Εκτός από την παρουσίασή του στην Έκθεση Πέντε Αιώνες Βρετανικής Ακρίβειας στο Λονδίνο το 1955, το ρολόι δεν έχει τεθεί σε δημόσια θέα από το 1999, όταν πουλήθηκε έναντι 687.028 δολαρίων.

Οι προσφορές για τη δημοπρασία The Collection of a Connoisseur στην οποία θα πωληθεί ανοίγουν στις 14 Ιουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs