Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων εξετάζει τη διεύρυνση των εξαγωγών των σιγαστήρων όπλων


Μία απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ για τη διεύρυνση του πλαισίου των εξαγωγών των σιγαστήρων που ...
μειώνουν το θόρυβο των πυροβολισμών από όπλα, βρέθηκε χθες στο επίκεντρο σχετικών ερωτήσεων από ένα πάνελ βουλευτών που έχει αρμοδιότητα στην εθνική ασφάλεια, υπό την Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.




Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε στις 10 Ιουλίου ότι ανακαλεί την πολιτική που απαγόρευε την έκδοση αδειών εξαγωγής σιγαστήρων σε ιδιωτικές εταιρίες. Η παλιά οδηγία επέτρεπε τις σχετικές πωλήσεις, μόνο σε ξένες κυβερνήσεις ή στις ένοπλες δυνάμεις ξένων χωρών.

Η απόφαση αυτή, ανάκλησης της παλιάς πολιτικής ελήφθη, μετά από ανησυχίες ότι οι Αμερικάνοι κατασκευαστές των σιγαστήρων χάνουν εν δυνάμει πωλήσεις των προϊόντων τους.

Η υπό-επιτροπή για την Εθνική Ασφάλεια στο πλαίσιο δράσης της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων “ανησυχεί βαθιά” από την αλλαγή αυτή και “ανησυχεί ακόμη περισσότερο” μετά από αναφορές ότι ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που διατηρεί δεσμούς με την αρμόδια ένωση των Αμερικανών κατασκευαστών σιγαστήρων (ASA) ήταν πίσω από την απόφαση αυτή, σύμφωνα με όσα έγραψε ο πρόεδρος της υπό-επιτροπής, βουλευτής Στέφεν Λιντς προς τον διευθυντή του Γραφείου Διαχείρισης του Προϋπολογισμού Ρούσελ Βόουτ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs