Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

3+1 πράγματα που πρέπει να πετάξετε αμέσως από το σπίτι - Αν θέλετε να είναι ασφαλές και καθαρό


Στον κόσμο της συντήρησης και της καθαριότητας του σπιτιού, υπάρχουν μερικά πράγματα ...
που πρέπει να αντικατασταθούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα- όπως όταν αλλάζεις τα καλύμματα μαξιλαριών ή αγοράζεις καινούργιες πετσέτες μπάνιου. 
Και τότε υπάρχουν εκείνα τα πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας να αντικατασταθούν (και μάλιστα πιο συχνά, από όσο φαντάζεσαι).

Τα πράγματα αυτής της λίστας εμπίπτουν στη δεύτερη κατηγορία. Αν κρατήσεις αυτά τα πράγματα νοικοκυριού περισσότερο από όσο πρέπει, κινδυνεύεις να εξαπλώσεις μικρόβια, βρωμιά ή σκόνη σε ολόκληρο το σπίτι σου.


Σφουγγάρια κουζίνας

Ίσως το έχεις ακούσει στο παρελθόν, αλλά επαναλαμβάνεται: τα πορώδη σφουγγάρια κουζίνας είναι το απόλυτο έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων. Και με νέα έρευνα που δείχνει ότι το παλιό τέχνασμα καθαρισμού-σφουγγαριών στο φούρνο μικροκυμάτων δεν λειτουργεί πραγματικά, η μόνη λύση είναι να αντικαθιστάς πιο συχνά το σφουγγάρι σου. Θα αποφύγεις την εξάπλωση της E. coli και της σαλμονέλας σε κάθε πιάτο που νομίζετε ότι πλένεις. Άλλαξε το τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.


Μαξιλάρια

Η έρευνα δείχνει ότι μετά από μόλις δύο χρόνια χρήσης, περισσότερο από το ένα τρίτο του βάρος του μαξιλαριού αποτελείται στην πραγματικότητα από ακάρεα σκόνης (τόσο ζωντανού όσο και νεκρού) και νεκρού δέρματος. Εάν αυτό δεν σε κάνει να θέλεις να πετάξεις το μαξιλάρι σου αμέσως από το παράθυρο, τότε δεν ξέρουμε τι να πούμε. Εάν έχεις ένα συνθετικό μαξιλάρι που δεν πλένεται ποτέ, αντικατάστησέ το κάθε 6 μήνες. Εάν όμως πλένεται, άλλαξε το τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, θα πρέπει να διαρκούν έως και 3 χρόνια.


Σφουγγάρι μπάνιου

Το σφουγγάρι του μπάνιου, είναι όπως το σφουγγάρι κουζίνας. Η δομή του μετά από λίγο καιρό, μαζεύει βακτήρια, τα οποία στο υγρό περιβάλλον του ντους αναπτύσσονται ραγδαία. Πόσο συχνά; Αντικατάστησε το σφουγγάρι σου περίπου κάθε δύο μήνες. Εκτός από την εξάπλωση βακτηρίων, τείνουν επίσης να χάνουν το σχήμα τους, το οποίο νικά τις ικανότητες απολέπισης.


Φίλτρο νερού

Εάν έχεις ψυγείο με ενσωματωμένο φίλτρο νερού, είναι πιθανό να μην το αντικαθιστάς όσο συχνά θα έπρεπε. Όταν δεν αντικαθίσταται αρκετά συχνά, το φίλτρο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του διαχωρίζοντας τις ακαθαρσίες από το πόσιμο νερό. Ακόμα κι αν δεν παρατηρείς διαφορά στη γεύση, η συσσώρευση ορυκτών μπορεί να επιβραδύνει τη ροή του νερού. Πόσο συχνά; Έλεγξε τις οδηγίες για το μοντέλο του ψυγείου σου για μεγαλύτερη σιγουριά, αλλά πολλές επώνυμες εταιρίες συνιστούν την αντικατάσταση του φίλτρου κάθε 6 μήνες περίπου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο