Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Γεωργιάδης: Tι θα κάνουμε αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι δεν πρέπει να καταστραφεί η καλή εικόνα για τον ...ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια



Αν συνεχιστεί ο ρυθμός ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες δύο εβδομάδες η εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική και θα πρέπει να συζητάμε εκ νέου τι θα κάνουμε με την πανδημία. Αυτό ανέφερε το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι δεν πρέπει να καταστραφεί η καλή εικόνα για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια με τις προβλέψεις των οίκων αξιολόγησης να είναι κάθε μήνα καλύτερες από τον προηγούμενο. Τόνισε, επίσης, για τον τουρισμό ότι ο ρυθμός των αφίξεων του 2021 είναι μεγαλύτερος από τις αφίξεις τον Ιούλιο του 2020 και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία «είναι καταπληκτικές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι οι επενδύσεις ξεκίνησαν «να παίρνουν φωτιά» και τα ακίνητα στο Ελληνικό έχουν γίνει ανάρπαστα, κυρίως από τους ανθρώπους του εξωτερικού. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα δημόσια οικονομικά παραμένουν ισχυρά, η ζημία όμως που έχει υποστεί η ιδιωτική οικονομία δεν μπορεί να στηριχτεί εκ νέου με πόρους.

Ανέφερε, ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιθανόν να προσβάλλει και εμβολιασμένους αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να νοσηλευτεί κάποιος σε ΜΕΘ, σημειώνοντας την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs