Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Η Ούρσουλα βρήκε την έξυπνη λύση: Τι να το κάνουμε το ρωσικό αέριο; Κλείστε τα air condition!


Η Κομισιόν προτρέπει τους πολίτες να μειώσουν τη θέρμανση κατά δύο βαθμούς για να «αντισταθμίσουν» το ρωσικό αέριο...
Τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ενεργειακή κρίση από τον εδώ και σχεδόν 4 μήνες πόλεμο στην Ουκρανία και έχουν παρθεί αποφάσεις επί αποφάσεων για την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο, η Κομισιόν βρήκε τη λύση. Ποια είναι αυτή;



Προτρέπει τους πολίτες να μειώσουν τη θέρμανση κατά δύο βαθμούς για να «αντισταθμίσουν» το ρωσικό αέριο.

Όπως είπε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να εξοικονομήσει ενέργεια και να δώσει προτεραιότητα στις ανάγκες της ΕΕ να αντισταθμίσει τη ρωσική ροή φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream 1, την οποία η Gazprom μείωσε επικαλούμενη τεχνικά ζητήματα.

«Αν μειώσουμε τη θέρμανση στην Ευρώπη κατά δύο βαθμούς ή την ψύξη με λιγότερο κλιματισμό, αυτό θα αντισταθμίσει ολόκληρη την παράδοση από το Nord Stream 1. Θέλει πολλή δουλειά ακόμα. Και οι συνθήκες είναι σοβαρές», είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής.

Και ίσως για τον κλιματισμό ως προς την κατανάλωση ενέργειας για την περίοδο του καλοκαιριού να γίνει μια προσπάθεια, τι θα κάνει όμως η Ευρώπη τον χειμώνα;

Πάντως, κάποιες χώρες έχουν προχωρήσει στη λεγόμενη «επιχείρηση θερμοστάτης», συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, την λελογισμένη δηλαδή χρήση του κλιματισμού στα δημόσια κτίρια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs