Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Τι είπε ο σταθμάρχης στην ανακρίτρια - Τα νέα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνώνΣτη φυλακή οδηγήθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά ...τη μαραθώνια απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις.

«Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι». «Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλεντούσε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» τόνισε δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης και πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Δίνοντας τον τόνο της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει, δήλωσε ακόμη πως «επί 20 λεπτά ήταν επιφορτισμένος μόνος του με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας».

Ο κ. Παντζαρτζίδης χαρακτήρισε «επικοινωνιακή και δικηγορική αλητεία» διάφορες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πρόσθεσε πως ο σταθμάρχης δεν «έπινε» και δεν «γλένταγε» τη μοιραία στιγμή του δυστυχήματος.


Νέα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών

Σύμφωνα με ανακριτικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, θα κληθούν και άλλα πρόσωπα στο πλαίσιο της διερεύνησης ευθυνών. Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι ο προϊστάμενός του σταθμάρχη, ο οποίος έχει τεθεί σε αργία, πήρε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το δυστύχημα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει λάβει κλήση να καταθέσει και είναι θέμα χρόνου να γίνει.


Στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται και ο δεύτερος σταθμάρχης

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο ρόλος που ενδέχεται να διαδραμάτισε στην τραγωδία ο δεύτερος σταθμάρχης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται να έφυγε από τη βάρδια μισή ώρα νωρίτερα.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι ρόλο - κλειδί στην έρευνα, θα παίξουν τα ευρήματα από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμαρχείου, αλλά και το καταγραφικό των συνομιλιών των σταθμαρχών με τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs